Városlista
2019. október 15, kedd - Teréz

Hírek

2019. Június 25. 10:16, kedd | Helyi
Forrás: Danilo SE

Családi lovasterápiás programok Mosonmagyaróváron

Családi lovasterápiás programok Mosonmagyaróváron

A 2018/19-es tanévben ismét a MOL ALAPÍTVÁNY GYERMEKGYÓGYÍTÓ PROGRAMJÁNAK segítségével valósulhatott meg a DANILÓ SPORTEGYESÜLET két lovas és művészetterápiás programsorozata.


Az októbertől májusig tartó programsorozat két célcsoportot érintett. Iskolába menő gyerekeket, illetve magatartás és viselkedés zavaros, autizmussal élő valamint hiperaktív iskolásokat. Mindkét program, a „Lóháton az iskolába” és a „Lóvá lett lovasok” is, a gyermekek hetente zajló lovasterápiás fejlesztése mellett havi rendszerességgel családi programokat is jelentett a résztvevők számára. A „Lóháton az iskolába” program családterápiás foglalkozásain a szülők és gyermekek kommunikációjának fejlesztése állt a középpontban lovas feladatok segítségével, pszichológus elemző tevékenysége mellett. A „Lóvá lett lovasok” programban részt vevő szülők számára lehetőséget adtunk a gyermekeik fejlesztésében már évek óta használt „ALERT” viselkedésszabályozást segítő program elemeinek saját élményű megismerésére. A szülői foglalkozások utolsó alkalma 2019. június 29-én lesz a Daniló Sportegyesület lovardájában. Reméljük, hogy munkánkat a jövő tanévben is hasonló keretek között tudjuk folytatni, várjuk az érdeklődők jelentkezését.

VAKÁCIÓ KUPA LOVASTORNA VERSENY

Győr-Moson-Sopron Megyében első izben, Máriakálnokon a Díjlovagó Központban (Máriakálnok Ádám Zoltán u.4.) a Daniló Sportegyesület rendezett lovastorna versenyt 2019. június 22-én. A „VAKÁCIÓ KUPÁN” 3 egyesület 40 lovastronásza vett részt.

A lovastorna egy olyan lovas szakág, amely egyéni, páros vagy csapat keretek között, hobbi és versenyszerűen is űzhető már egészen fiatal (4 éves) kortól. Mivel ló igénye kicsi (többen sportolnak egyszerre egy lovon) több olyan gyermek számára is hozzáférhető, akik a lovaglás más szakágát anyagi okok miatt nem űzhetik. A lépés vagy vágta jármódban bemutatott kötelező feladatokat és a szabadon választott feladatokat a szertornához hasonlóan bírók értékelik. A lovastorna jó tornász alapokat, a lovak szeretetét, bátorságot és együttműködő készséget igénylő lovas szakág. A jó hangulatú versenyen a feladatok mindhárom típusát, egyéni, páros és csapatversenyt is láthatott a népes nézőközönség.

A verseny résztvevői és a megérdemelt ajándékok

A szervező egyesület tagjai remekül szerepeltek:

Amatőr műlovas 1. kategóriában: Makai Balázs 2.

Amatőr műlovas 2. kategóriában: Sipos Nóra 3.

Amatőr lovas 1. kategóriában: Karácsony Ramóna 1.
Hegedős Hanna 3.

Amatőr lovas 2. kategóriában: Kóródi Mátyás 1.
Dobos Dorina 2.
Mátyás Rebeka 3.

Amatőr páros kategóriában: Viola Emma-Karácsony Ramóna 1.
Kóródi Mátyás-Kaisz Kata 2.
Felsővári Zoé-Orosz Petra 3.

Amatőr csapat kategóriában: Daniló Se. 2. csapat (Viola Emma, Tolnai Zita, Őri Rebeka, Makai Balázs, Mátyás Rebeka, Sipos Nóra) 1.
Daniló Se. 1. csapat (Hittl Kinga, Orosz Dorka, Erdős Dávid, Kóródi Mátyás, Orosz Petra)

U lépés 1 kategóriában: Kóródi Nóra 1. hely
Felsővári Zoé 3. helyezett lett.

Köszönettel tartozunk az egyesület tagjainak a verseny szervezésében és lebonyolításában vállalt lelkes munkájáért, valamint a máriakálnoki Díjlovagló Központ vezetésének, a gyönyörű versenyhelyszín biztosításáért.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 14. 00:00, hétfő | Helyi

Fontos, hogy biztonságban induljon a fűtési szezon

Még mindig nem késő elvégeztetni a szezon megkezdéséhez elengedhetetlenül szükséges karbantartási munkálatokat a tüzelő-fűtő berendezések esetében.

2019. Október 13. 22:00, vasárnap | Helyi

Felújításra kerül a Mosonmagyaróvári Fióklevéltár épülete

Október 1-én kezdik a felújítási munkálatokat.

2019. Október 13. 22:00, vasárnap | Helyi

Sikeresen zárult a foglalkoztatási együttműködési projekt

Több mint 250 fő részesült támogatásban az elmúlt két év során Mosonmagyaróváron a térségi foglalkoztatási együttműködés (Paktum) keretében.

2019. Október 13. 22:00, vasárnap | Helyi

Szeptember a Múzeumban - beszámoló

Három sikeres program is zárult szeptemberben a helyi Hansági Múzeumban.