Városlista
2019. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Június 25. 10:16, kedd | Helyi
Forrás: Danilo SE

Családi lovasterápiás programok Mosonmagyaróváron

Családi lovasterápiás programok Mosonmagyaróváron

A 2018/19-es tanévben ismét a MOL ALAPÍTVÁNY GYERMEKGYÓGYÍTÓ PROGRAMJÁNAK segítségével valósulhatott meg a DANILÓ SPORTEGYESÜLET két lovas és művészetterápiás programsorozata.


Az októbertől májusig tartó programsorozat két célcsoportot érintett. Iskolába menő gyerekeket, illetve magatartás és viselkedés zavaros, autizmussal élő valamint hiperaktív iskolásokat. Mindkét program, a „Lóháton az iskolába” és a „Lóvá lett lovasok” is, a gyermekek hetente zajló lovasterápiás fejlesztése mellett havi rendszerességgel családi programokat is jelentett a résztvevők számára. A „Lóháton az iskolába” program családterápiás foglalkozásain a szülők és gyermekek kommunikációjának fejlesztése állt a középpontban lovas feladatok segítségével, pszichológus elemző tevékenysége mellett. A „Lóvá lett lovasok” programban részt vevő szülők számára lehetőséget adtunk a gyermekeik fejlesztésében már évek óta használt „ALERT” viselkedésszabályozást segítő program elemeinek saját élményű megismerésére. A szülői foglalkozások utolsó alkalma 2019. június 29-én lesz a Daniló Sportegyesület lovardájában. Reméljük, hogy munkánkat a jövő tanévben is hasonló keretek között tudjuk folytatni, várjuk az érdeklődők jelentkezését.

VAKÁCIÓ KUPA LOVASTORNA VERSENY

Győr-Moson-Sopron Megyében első izben, Máriakálnokon a Díjlovagó Központban (Máriakálnok Ádám Zoltán u.4.) a Daniló Sportegyesület rendezett lovastorna versenyt 2019. június 22-én. A „VAKÁCIÓ KUPÁN” 3 egyesület 40 lovastronásza vett részt.

A lovastorna egy olyan lovas szakág, amely egyéni, páros vagy csapat keretek között, hobbi és versenyszerűen is űzhető már egészen fiatal (4 éves) kortól. Mivel ló igénye kicsi (többen sportolnak egyszerre egy lovon) több olyan gyermek számára is hozzáférhető, akik a lovaglás más szakágát anyagi okok miatt nem űzhetik. A lépés vagy vágta jármódban bemutatott kötelező feladatokat és a szabadon választott feladatokat a szertornához hasonlóan bírók értékelik. A lovastorna jó tornász alapokat, a lovak szeretetét, bátorságot és együttműködő készséget igénylő lovas szakág. A jó hangulatú versenyen a feladatok mindhárom típusát, egyéni, páros és csapatversenyt is láthatott a népes nézőközönség.

A verseny résztvevői és a megérdemelt ajándékok

A szervező egyesület tagjai remekül szerepeltek:

Amatőr műlovas 1. kategóriában: Makai Balázs 2.

Amatőr műlovas 2. kategóriában: Sipos Nóra 3.

Amatőr lovas 1. kategóriában: Karácsony Ramóna 1.
Hegedős Hanna 3.

Amatőr lovas 2. kategóriában: Kóródi Mátyás 1.
Dobos Dorina 2.
Mátyás Rebeka 3.

Amatőr páros kategóriában: Viola Emma-Karácsony Ramóna 1.
Kóródi Mátyás-Kaisz Kata 2.
Felsővári Zoé-Orosz Petra 3.

Amatőr csapat kategóriában: Daniló Se. 2. csapat (Viola Emma, Tolnai Zita, Őri Rebeka, Makai Balázs, Mátyás Rebeka, Sipos Nóra) 1.
Daniló Se. 1. csapat (Hittl Kinga, Orosz Dorka, Erdős Dávid, Kóródi Mátyás, Orosz Petra)

U lépés 1 kategóriában: Kóródi Nóra 1. hely
Felsővári Zoé 3. helyezett lett.

Köszönettel tartozunk az egyesület tagjainak a verseny szervezésében és lebonyolításában vállalt lelkes munkájáért, valamint a máriakálnoki Díjlovagló Központ vezetésének, a gyönyörű versenyhelyszín biztosításáért.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 15. 21:28, hétfő | Helyi

MKC: találkozás a szurkolókkal

Az MKC már harmadik hete készül a szeptemberi bajnoki rajtra, s a rengeteg erőnléti edzés, a balatonboglári edzőtábor után most már a szurkolóknak is bemutatkozik majd az alaposan átalakult gárda.

2019. Július 13. 20:48, szombat | Helyi

FELHÍVÁS - MOSON MEGYEI TÁRLAT 2019

A mosonmagyaróvári Hansági Múzeum pályázatot hirdet Mosonmagyaróvárott és a Mosonmagyaróvári Járásban élő vagy innen elszármazott képző- és iparművészek számára.

2019. Július 13. 20:29, szombat | Helyi

Jó játékkal döntetlen Dorogon

Szombaton az NB II-es Dorog otthonában lépett pályára a Credobus Mosonmagyaróvár.

2019. Július 13. 18:00, szombat | Helyi

Szigetköz Piknik – Food Truck Show Mosonmagyaróváron a Vár-tónál

Jó idő, finom ételek, koncertek, filmek, kézműves vásár. Mi más kellene még egy igazi nyári kikapcsolódáshoz?