Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Május 22. 14:53, vasárnap | Sport

Contador már több mint három perccel vezet

Contador már több mint három perccel vezet

A venezuelai José Rujano nyerte meg a Giro d’Italia 13. szakaszát, amelynek befutója az ausztriai Grossglockneren volt. A Rujano mögött másodikként célba érő Alberto Contador több mint hárompercesre növelte előnyét az összetett éllovasa

A kellemes Adriai-tenger-parti tekerést követően többen is feladták a versenyt, a gyors lábú emberek „lemondtak” a kemény hegyi szakaszokról, így Cavendish, Petacchi, Hondo, Renshaw, Belletti és Ventoso sem vágott neki a 13. etapnak, amely 167 km után Ausztria legmagasabb hegyén, a Grossglockneren ért véget. A csúcsra nem kellett feltekernie a mezőnynek, ám a 2137 méteres befutó így is keménynek bizonyult, főleg, hogy az esős időjárás sem fogadta kegyeibe a versenyzőket.

Contadornak remek alkalom volt ez előnye növelésére, ami sikerült is neki. Mintegy 8.5 kilométerrel a vége előtt robbantott, és csak a venezuelai Rujano tudta tartani vele a lépést. Jutalma szakaszgyőzelem lett, Contador ugyanis tökéletesen megelégedett azzal, hogy riválisaira több mint másfél percet vert, az összetettben második helyen álló Nibali is már 3 percen kívül van hozzá viszonyítva. A spanyol kiválóság a pontversenyben és a hegyi trikóért folyó versengésben is az élre állt, a legjobb fiatal továbbra is a cseh Roman Kreuziger.

Címkék: bicikli, verseny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.