Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Február 28. 08:13, vasárnap | Helyi sport
Forrás: MKC SE

Budaörsi győzelem az alsóházi rangadón

Budaörsi győzelem az alsóházi rangadón

Alapszakasz 19. forduló I Budaörsi Városi Sportcsarnok I Budaörs - MKC SE

A szezon talán egyik legfontosabb összecsapása zajlott le ma a Budaörsi Városi Sportcsarnokban. Sajnos pont nélkül tért haza csapatunk, de mellettük szóljon, hogy amilyen külső tényező csak hátráltathat egy csapatot, az ma hátráltatott minket is.

Lényegében ellentmondást nem tűrően kezdtük a mérkőzést, agresszív védelemmel és frappáns támadásokkal, miközben Zeljana több ízben is bravúros védésekkel tüzelte az elhivatott mosonmagyaróvári különítményt. Gyimesi kétszer is eredményes volt, de Kiss és Szepesi is betalált. Így csak a nyolcadik percben, egy büntetőből sikerült megszereznie a Budaörsnek az első találatát. Ennél a pontnál kerültünk először emberhátrányba, aminek révén ekkor kettővel is közelebb került az ellenfél. A 18. percig tartottuk az előnyt, de végül egyenlíteni tudott a Budaörs, ekkor egy emberelőnyös helyzet révén két gyors lerohanásból volt eredményes. Ebben az időszakban, több ízben is hátrányban kényszerültünk kézilabdázni, amivel egyszerűen nem tudtunk mit kezdeni. Fej-fej mellett tartottuk ugyan az állást, de az irányítást már átadtuk az ellenfelünknek. A budaörsiek jócskán felerősödtek, és tempós, lendületes kézilabdát mutattak be, aminek révén végül ugyan csak egy gólos hátrányban, de kissé kiábrándultan ment csapatunk a pihenőre.

Nem igazán kaptuk el a fonalat a félidőt követően, de a budaörsi gárda magabiztosan irányított. Ugyan mindkét csapat őrült tempót diktált, viszont mi, az ellenfelünktől eltérően sorra hibáztuk a ziccereket, amit még Andrási Brigi bravúros védései is tovább tetéztek. Aztán mikor már kezdtük újra partiba érezni magunkat, hatalmas pofon érte a csapatot. Először Kiss Niki kapott piros lapot, majd másodpercekkel rá Gyimesi Kittit ültették a padra. A kettős emberhátrány újra visszavetett minket, így percekig reményvesztett volt a hangulat. A mérkőzés legalább egynegyedét már emberhátrányba töltöttük, nem nehéz átérezni, hogy mit is tehet ez egy csapat lendületével és akaratával. Öt góllal ment a Budaörs, és percekig nem is történt semmi, ami bizakodásra adhatott volna okot. Mégis, egyszer csak újra partiba voltunk, először Bouti volt gyors egymásutánban kétszer is eredményes, majd Gerháth volt megzabolázhatatlan, aztán ismét Bouti talált, végül pedig Csala egyenlített. Kinyílt számunkra a világ, de sajnos csak percekig élvezhettük a friss levegőt. Képkockára pontosan ismétlődött meg az, ami körülbelül tíz perccel ezelőtt a padlóra tett minket. Két perccel a vége előtt a Budaörs egy gólos előnyben támadhatott, amikor Vékássy piros lapot kapott, majd pár másodperccel rá Dombit is padra ültették, és még ráadásként egy büntetőt is elszenvedtünk. Innen már nem volt sanszunk talpra állni, nyertek a budaörsiek.

Hlavaty Tamás: A mérkőzés elejével és végével elégedett vagyok, a köztes rész azonban túlságosan is hullámzó volt. Ezt ráadásul tovább tetézte az is, hogy a rengeteg kiállítás több strukturális változtatást is igényelt, amelyek nem úgy sikerültek, ahogy szerettük volna.

Mihály Attila: Két hasonló erősségű együttes csapott ma össze egy küzdelmes és kifejezetten hajtós mérkőzésen, ahol pont egy kicsivel voltunk jobbak ellenfelünknél.


(Fotó: Györe Béla)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.