Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Február 14. 12:04, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Brüsszelbe és Bukarestbe indít új járatokat a LOT Budapestről

Brüsszelbe és Bukarestbe indít új járatokat a LOT Budapestről

Brüsszelbe és Bukarestbe indít új járatokat jövő szeptembertől a lengyel LOT légitársaság Budapestről - jelentette be a légicég és a Budapest Airport közös, az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

A járatok hetente 12 alkalommal közlekednek majd: Brüsszelbe délelőtt és délután is lesz járat, a délelőttiek szombaton, a délutániak vasárnap nem közlekednek. Bukarest-Otopeni repülőterére délután és másnap kora reggel indul egy járatpár. A délutániak vasárnap, a kora reggeliek szombat kivételével minden nap közlekednek.

Ezzel a LOT tovább bővíti a budapesti bázis kapacitásait és a tengerentúli járatokra csatlakozást, ráhordást biztosít.

Rafal Milczarski, a LOT vezérigazgatója hangsúlyozta: olyan járatokat nyitnak meg, amelyekre nagy a kereslet és amelyeken a hagyományos légitársaságok által nyújtott szolgáltatás elmaradt a kereslettől.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója azt mondta, a transzatlanti járatokkal, a varsói, a krakkói járattal, és a hónap második felétől London City repülőterére közlekedő járattal együtt a LOT minden bizonnyal a leggyorsabban fejlődő légitársaságok egyike marad.

A LOT tavaly a New York-i és a chicagói járatok beindításakor jelezte, hogy gyűjtő-elosztó központot hoz létre Budapesten és a ferihegyi repülőtérről több európai járatot fog üzemeltetni. Az első ilyen járat jövő hétfőn indul London-City repülőterére, ezt követik a most bejelentett új járatok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére