Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. Június 18. 03:44, szombat | Helyi
Forrás: Nyugathír

Botrány a javából! A Győri ETO FC-t kitiltották az európai kupákból!

Botrány a javából! A Győri ETO FC-t kitiltották az európai kupákból!

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) pénteken licencproblémák miatt három évre kizárta a Győri ETO labdarúgócsapatát az európai kupasorozatokból.

A magyar klub az MTI-nek megerősítette a büntetés tényét, amely 50 000 eurós pénzbírságot is tartalmaz első fokon, és későbbre ígért tájékoztatást azzal kapcsolatban, hogy mi okozta a problémát.

Az UEFA a magyar szövetséget is megbüntette.

- - -

A hír az UEFAhivatalos honlapjánis megtalálható. "A Győr annak ellenére játszott az Európa Liga 2010/11-es selejtezőiben, hogy nem felelt meg minden, egy UEFA-sorozatban való részvételhez szükséges licencel" - írja az oldal.

"Az európai szövetség százezer euróra büntette az MLSZ-t, mert nem tartatta be a licencszabályokat" - áll a hírben. Az UEFA a bírság felét ugyanakkor két év próbaidőre felfüggesztette. Az MLSZ egyelőre nem kommentálta az információt.

A Győri ETO a most véget ért szezonban nem harcolt ki nemzetközi kupaszereplést, egy éve a szlovák Nitra és a kazahAtyrau kiejtése után a francia Montpellier legyőzésével aratott bravúrt. A zöld-fehéreket végül a főtábla előtti utolsó párharcban a Dinamo Zagreb búcsúztatta.

- - -

Az üggyel kapcsolatban Klement Tibor ügyvezető igazgató az alábbiakat nyilatkozta a klub hivatalos honlapján:

- Alapvetően egy számviteli kérdés különböző értelmezéséről van szó, amely még Jarmo Ahjupera átigazolási díja alapján merült fel. Klubunk a 2010/11-es licenc pályázat során a magyar számviteli törvénynek megfelelően nyilatkozott, ezt azonban az UEFA nem fogadta el. Megjegyzem, hogy az MLSZ szakértői és az auditot végző könyvvizsgálók is egyértelműen az ETO álláspontját ismerték el azzal, hogy megkaptuk a nemzetközi licencet. Álláspontom szerint az ETO-nak a magyar törvényeknek kell megfelelnie, s csak másodsorban a nemzetközi labdarúgó élet előírásainak. Amennyiben hivatalosan is megkapjuk ezt a számunkra rendkívül súlyos határozatot, természetesen azonnal fellebbezünk - tette hozzá Klement Tibor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.