Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Április 03. 05:02, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Borúsabb, szelesebb idő várható a héten

Borúsabb, szelesebb idő várható a héten

Napsütéses meleggel indul a hét, de később borúsabb, szelesebb időre lehet számítani. Többször várhatók záporok, és mérséklődik a meleg is, a maximumok már inkább 15 Celsius-fok körül alakulnak majd

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn délelőtt és kora délután még jellemzően derült, napos lesz az idő, de a nap második felében az ország északi felén már gomolyfelhők is megjelennek az égen, késő estig helyenként zápor, főként északnyugaton egy-egy zivatar is kialakulhat átmenetileg megerősödő széllel. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 3-10 fok között alakul "szeszélyes területi eloszlásban", de az északi völgyekben gyenge fagy is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 21-25 fok között valószínű.

Kedden felhős idő valószínű hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Több helyen valószínű zápor, helyenként zivatar. A szél élénk, a Dunántúlon erős is lehet. A leghidegebb órákban 5-10 fok lehet. Napközben 15-21 fokig melegszik a levegő, északkeleten lesz a melegebb.

Szerdán is élénk, a Dunántúlon erős lesz a szél. Emellett több helyen várható zápor. A minimumhőmérséklet 4-9 fok között valószínű. A nappali maximumok 14-18 fok között alakulnak.

Csütörtökön is lehetnek záporok, de emellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap is. Ekkor is megerősödik, nagy területen - az ország északkeleti negyedét leszámítva - viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-8, a legmagasabb hőmérséklet többnyire 12-13 fok körül alakul.

Pénteken napközben többnyire erősen felhős lesz az ég, elszórtan kisebb eső is lehet. Többfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban többnyire 2-7 fok lehet, de talaj menti fagyra, sőt az Északi-középhegység völgyeiben, a Nyírségben gyenge fagyra is számítani lehet. Napközben 10-15 fokig melegszik a levegő.

Szombaton is több helyen erős lesz a szél, de már csak helyenként lehet kisebb eső. A minimumhőmérséklet 4-9, a maximumhőmérséklet 15-21 fok között alakul, nyugaton lesz melegebb.

Vasárnap már nem valószínű csapadék, és több órára kisüt a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet 4-10 fok között valószínű. A nappali maximumok 17-23 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.