Városlista
2021. május 10, hétfő - Ármin

Hírek

2020. Április 30. 16:34, csütörtök | Belföld
Forrás: (x)

Borpiac a járvány alatt és után

Borpiac a járvány alatt és után

Egyre többen látják úgy, hogy a járvány gazdasági hatásai sokkolóak lehetnek. A Veritas Borkereskedés és Webshop 25 éve a gasztronómia piac egyik meghatározó brandje, tulajdonosának írását olvashatják.

25 éves a Veritas Borkereskedés, amely 6 éve a www.borkereskedes.hu webshopot is üzemelteti. Ez alatt jó néhány válságot átvészeltünk már. A mai helyeztre mégsem lehettünk felkészülve. Az éttermi piac egyik napról a másikra való leállására nincs példa. A kiszolgáló iparágak egy pillanat alatt elvesztették forgalmuk 70-80%-át. Nem lehet tudni, mikor indul újra a piac és a tartalékaikat felélt fogyasztók visszatérnek-e, és ha igen, mikor.

Azok vannak nehéz helyzetben, akik bérelt ingatlannal és hitellel rendelkeznek. A Veritas Borkereskedés szerencsésnek mondhatja magát, hiszen saját ingatlanokkal és hitel nélkül működött az elmúlt években. Ez egy olyan cégnél, melynek raktáraiban fél millió palack bor van, saját autóflottával, kiszállítási kapacitással rendelkezik, komoly stabilitást és versenyelőnyt jelent.

Fontos fejlemény az online piac és online kommunikáció felértékelődése. Az online vásárlások aránya, amit webshopunkban, a www.borkereskedes.hu-n is tapasztalunk, a korábbinak sokszorosára ugrott. A trend hosszabb távon is velünk marad és a jövőbeli siker kulcsa lehet. Az online piacon sok az új szereplő, de ők nincsenek könnyű helyzetben. Az online kereskedelem mögött valódi logisztikai és beszerzései kapacitásoknak kell állnia. Nem elég eladni a neten, megfelelő háttér is kell, hogy az a végén biztosan és pontosan el is jusson a fogyasztóhoz. A Veritas az online piacon is különleges helyzetben van, mert a legtöbb webshop is tőlünk vásárol. A háttér lényeges eleme a borászatokkal kiépített kapcsolat. Cégünk 100 borászatot képvisel, közöttük a magyar borkultúra meghatározói pincészeteit is, immár 25 éve. Az ő termékeiket azonnal tudjuk szállítani raktárainkból. A borászatok nem kényszerből terítik boraikat a nagykereskedőkön keresztül, hanem mert ez a legköltséghatékonyabb mód, hogy kisebb vevőkhöz, webáruházakhoz eljusson a bor és beérkezzen ellenértéke. A válság ennek a kockázat megosztásnak a hatékonyságára irányítja rá a figyelmet. A gasztronómiai piac közel fele ma képtelen kiegyenlíteni lejárt számláit, aminek kockázatát így a nagykereskedő viseli és nem a borászat.

Ma, amikor mindenki futárt keres, komoly kockázat a webes cégeknek, hogy nem találnak szállítót. A Veritas saját autó flottájával Budapesten és annak környékén 24 órán belül ki tudja szállítani a megrendeléseket, de országosan is csak néhány napra van szükségünk. A válság legfontosabb tapasztalata azonban, amit már 25 év alatt megtanultunk, csak összefogva vészelhetjük át a nehéz időket. Fenn kell tartani a bizalmat ezért azok a hangok, amelyek megpróbálják a kereskedőket és borászokat szembe állítani, károsak lehetnek.

Fogjunk össze, segítsük egymást, ez az egyetlen út!

A cikk szerzője: Pátzay István

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 09. 18:19, vasárnap | Belföld

Hétfőn kezdődnek a szakmai vizsgák

A technikumok sikeresen megszervezték az érettségi vizsgákat, azonban a szakképzésben sem értek még véget a megmérettetések. Hétfőtől kezdődnek a szakmai írásbeli vizsgák,

2021. Május 09. 16:06, vasárnap | Belföld

Merkely: nem szabad elveszteni az oltakozási kedvet

A kimagasló magyar oltási eredmények ellenére sem szabad hátradőlni, nem szabad elveszteni a koronavírus elleni oltakozási kedvet - mondta a Semmelweis Egyetem rektora a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

2021. Május 09. 14:04, vasárnap | Belföld

Milliókat lopott a MÁV jegykiadó automatáiból

Nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett lopással gyanúsítják azt a sződi férfit, aki hónapok óta dézsmálta a MÁV jegykiadó automatáit - közölte a rendőrség honlapján a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap.

2021. Május 09. 12:12, vasárnap | Belföld

Rollerező férfit gázolt halálra a vonat Pápánál

Meghalt egy rollerező férfi, akit elgázolt egy vonat szombat délután Pápánál - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.