Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Július 15. 00:00, szombat | Helyi sport
Forrás: MKCSE

Bombaigazolás – válogatott átlövőt szerződtettünk

Bombaigazolás – válogatott átlövőt szerződtettünk

Újabb játékossal erősödött az NB I/B Nyugati csoportjában induló Mosonmagyaróvári Kézilabda Club kerete, ráadásul ezúttal egy igazán nagy nevet sikerült leigazolni.

Örömmel jelentjük be, hogy klubunk két éves szerződést kötött Tilinger Tamarával.

Az irányítóként és átlövőként is bevethető játékos az Alba Fehérvár csapatától érkezik, ahol az előző szezonban 22 bajnoki meccsen 59 gólig jutott. Tilinger három alkalommal a magyar válogatottban is szerepelt. A nemzeti csapatban 2010 májusában debütált, Azerbajdzsán ellen.

A gólerős játékos Székesfehérváron született, így nem meglepő, hogy pályafutásának nagy részét is ott töltette. 2006-ban ezüstérmes lett a Cornexi-Alcoa csapatával a Magyar Kupában, 2008-ban pedig a Dunaferrel érte el ugyanezt az eredményt.

Új igazolásunkat hosszú éveken keresztül az NB I egyik legjobb góllövőjeként tartották számon. A 2009/2010-es idényben 28 meccsen 212(!) gól szerepelt a neve mellett, a 2012/2013-as szezonban 28 bajnoki mérkőzésen 162 találatot szerzett, két évvel ezelőtt pedig 23 találkozón 147-ig jutott a még mindig csak 28 éves játékos.

Reméljük Mosonmagyaróváron hasonlóan eredményes szezont zár majd Tilinger Tamara, aki a csapat egyik bástyája lehet, és sokat tehet azért, hogy sikerüljön kivívni a feljutást.

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club az előző szezonban a 11. helyen zárt az NB I-ben, így kiesett az első osztályból. A klubnál az azonnali visszajutás a cél, ennek köszönhetően jelentősen megerősítették a csapatot. Tilinger már a kilencedik új játékos az óváriaknál, akiket Bognár Róbert irányít majd a következő idényben. A felkészülést július 19-én kezdődik az MKC számára.

Fotók: albakezi.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: