Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Július 20. 07:30, péntek | Helyi
Forrás: Oxygen Media

Biztonságosabbá válik a közlekedés Csorna és Mosonmagyaróvár között

Biztonságosabbá válik a közlekedés Csorna és Mosonmagyaróvár között

Lezárultak a 86. számú főút Csorna és Mosonmagyaróvár közötti 33 kilométeres szakaszának korszerűsítési munkálatai.

A beruházást az tette szükségessé, hogy az út teherbírása már nem felelt meg a forgalmi igényeknek. A kétszer egy sávos főúton a meglévő burkolatot erősítették meg úgy, hogy az a 11,5 tonnás tengelyterhelésű forgalom elviselésére is alkalmas legyen. A korszerűsítés során kiszélesítették az utat, és megerősítették az aszfaltburkolatot. Bősárkány és Jánossomorja lakott területének kezdeténél és végénél forgalomcsillapító szigetek épültek. A beruházás részeként összesen hét csomópontot és két műtárgyat - a Rábca és a Hanság-főcsatorna felett átívelő hidakat - újítottak fel.

Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs vezetője elmondta: „a fejlesztésnek köszönhetően gyorsabb és biztonságosabb lesz a nagy forgalmú 86. számú főút Csorna és Mosonmagyaróvár között, jelentősen javul a régió közlekedési helyzete."
„A szakpolitikai kormányzat kiemelten kezeli az erősen túlterhelt 86-os út, az M86 fejlesztését. A végéhez közeledik a 37 kilométeres Zala megyei szakasz kivitelezése. Folyamatban van a Szombathely-Vát szakasz építése. Zajlik a Csorna és Szeleste közötti szakasz és a Csorna elkerülő előkészítése. A következő években e beruházásoknak megvalósításával jelentősen enyhül a főút menti települések forgalmi terhelése" - hangsúlyozta Völner Pál.
A beruházó NIF Zrt. a kivitelező Teerag-Asdag Építőipari és Kereskedelmi Kft.-t pályázaton választotta ki. A kivitelezés szerződéses összege nettó 1,94 milliárd forint volt. A projekt az Új Széchenyi Terv részeként, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) társfinanszírozásával valósult meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.