Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Augusztus 10. 09:34, kedd | PR

Betonmaró, az első lépés a rendezett burkolathoz

Betonmaró, az első lépés a rendezett burkolathoz

A betonfelületek és padlóburkolatok megfelelő karbantartása és felújítása nem egyszerű feladat. Az alapjukat minden esetben a sík, egyenletes felület képezi. Ennek kialakításában lehet segítségünkre egy betonmaró.

Sík felület, szilárd alap

A betonmarók alapvetően viszonylag egyszerű eszközök, hiszen leginkább egyetlen feladat ellátásra tervezik, gyártják és alkalmazzák őket. Ez pedig – ahogy a nevéből is kitűnik – nem más, mint a betonmarás, vagyis a betonozott felületek felszedése, aprítása. Ugyanakkor ez a munkafolyamat nélkülözhetetlen eleme a betonozási, építési, vagy épp burkolási munkáknak. Tehát, még ha egysíkúnak tűnik is egy ilyen berendezés, az általa végzett munka felbecsülhetetlen. Az említett munkák során mindennek az alapját a vízszintes, egyenletes felületek jelentik, hiszen csak ezekre alapozva lehet stabil és időtálló építményeket és burkolatokat létrehozni.

A betonmaró segítségével ez az előkészítő fázis gyorsan és precízen elvégezhető, hiszen a berendezések a dobon található fém hegyek segítségével szinte meglepő gyorsasággal „bánnak” el a betonfelületekkel, akár 3-4 mm mélységben is. Emellett pedig akár tisztításra is használható, hiszen a hátramaradt ragasztókat, törmelékeket is hatékonyan távolítja el. A tisztaságra pedig egyébként is figyel, hiszen egyes modellekhez porszívó egység csatlakoztatható, így a felmart felületekből származó szennyeződések azonnal felszippanthatók.

Nem csupán betonmarásra

Habár a betonmaró leginkább egyetlen feladat elvégzésére alkalmas, ám erre nem csak beton felületeken képes. A nevéből fakadóan származhatnak ugyan félreértések, ám több típusú felületen is bátran használhatjuk. Ilyen felhasználási területnek számítanak a különféle kőfelületek, melyek megmunkálására kiválóan alkalmas. Legyen szó csiszolásról, kiegyenlítésről, vagy a már említett tisztításról, a szennyeződések eltávolításáról, a betonmaró a kő padlózatokon is remekül alkalmazható.

Mivel meglehetősen nagy teljesítményű, durva készülékekről van szó, a tisztítási feladatoknál jobb, ha átgondoljuk alkalmazását. A berendezés leginkább makacs, szilárd szennyeződések esetén vethető be. Tekintve, hogy marási mélysége jellemzően néhány milliméter, az ilyen vastagságú törmelékek és maradványok eltávolítására a legalkalmasabb. Aggódnunk pedig fölösleges, hiszen a burkolat felülete nem sérül majd.

Kinek ajánlott a betonmaró?

A betonmarók nem tartoznak a legolcsóbb berendezések közé, ami nem is véletlen, hiszen kifejezetten nagy erőt és teljesítményt igénylő, nehéz munkákhoz ajánlott készülékek. Egyszerű hobbi- és barkács célokra tehát nem igazán ajánlott a beszerzése. Olyan cégek és vállalkozások számára már annál inkább, akik akár napi szinten is használni tudják a betonmarókat, hiszen például útépítéssel és más nagyobb kivitelezési munkákkal foglalkoznak.

Ezekben az esetekben a betonmarók felbecsülhetetlen értékű munkát végeznek, használatuk nélkül pedig sokszor kivitelezhetetlen lenne az adott feladat. Nagyobb vállalkozások számára már az árfekvés sem jelenthet problémát, sőt, akár befektetésként is tekinthetnek egy ilyen gép beszerzésére. Profi munkákhoz profi gép dukál, egy betonmaró pedig teljesíti az elvárásokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:32, péntek | PR

Mire érdemes figyelni egy kiadó üzlethelyiség bérlésekor?

Bizonyos vállalkozások számára az üzlethelyiségek abszolút alapvető szükségletet jelentenek, hiszen azokon keresztül van lehetőségük termékeik vagy szolgáltatásaik értékesítésére.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről