Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Március 02. 16:06, vasárnap | Helyi
Forrás: Goodwill

Beosztottakból képeznek vezetőket a Veritas-nál

Beosztottakból képeznek vezetőket a Veritas-nál

A Veritas Dunakiliti Kft. 26 munkatársát a másfél éves program során 16 tréninggel képezte, a programsorozat záró rendezvényére februárban került sor.

A Veritas Dunakiliti Kft-nél teszteli nemzetközi képzési rendszerét a németországi székhelyű, Magyarországon mintegy 1030 embert foglalkoztató Veritas AG. A VoKo (Vom Kollegen zum Vorgesetzten – Beosztottból vezető) készségfejlesztő képzéssorozat 2012 telén indult, célja a vezetői készségek fejlesztése.

Az eredeti tréning programot Németországban, a Veritas AG központjában dolgozták ki, és mindeddig az anyavállalat munkatársainkat képzésére használták. A dunakiliti leányvállalatnál a magyar Dr. Bodó Training & Consulting Kft. közreműködésével tartott tréningsorozat az első alkalom volt arra, hogy az anyavállalati tréningprogramot egy nemzeti leányvállaltnál próbálták ki. A résztvevők műszakvezetők, csoportvezetők és olyan – jelenleg még nem vezető beosztásban dolgozó – kollégák voltak, akik az általuk betöltött munkakörben nap mint nap használják az olyan vezetői készségeket, mint a hatékony vezetés, a konstruktív konfliktuskezelés, a beszélgetésvezetés, valamint a team-fejlesztés.

A Veritas alapgondolata, hogy a németországi központ és a különböző országokban működő telephelyek vezetőképzése összehangolt legyen. Ezért a képzés vezérfonala és módszertana megegyezik, de erősen figyelembe vettük a helyi, a nemzeti sajátosságokat is – mondta el Dr. Bodó Péter tréner, aki a trénercsapat vezetőjeként Németországba utazott, hogy megismerje az eredeti tréninget, majd azt átültette a magyar gyakorlatba. A tapasztalatok szerint az átültetés és a kísérlet sikeres volt, a képzés remekül bevált. – Ez a tréning is bizonyította, hogy a vezetők nem jobbak egyik országban sem: a német vezetők erős precizitásával és strukturáltságával szemben a magyar vezetőkre a kreativitás és az erős motiváltság jellemző – hangsúlyozta Dr. Bodó Péter, aki szerint a Veritas kiemelkedik a magyar gazdálkodó szervezetek közül abban, hogy munkatársai és vezetői különösen nyitottak az új ismeretekre és a változásokra.

A tréning hatására sokkal jobb lett a kapcsolatom a kollégáimmal, a leghasznosabb ismereteket az erőszakmentes kommunikáció terén szereztem. A változást belülről, magamon érzem: sokkal jobban tudom motiválni a beosztottaimat – mondta el a tréningen résztvevő Makai József, aki a 36 fős beállítói csoportot vezeti 3 éve a Veritas Dunakiliti Kft-nél.

A tréning egyik legnagyobb haszna, hogy vezetőink felismerték, hogy a gépek és az eszközök mellett az ember, a munkatárs az egyik legfontosabb erőforrás. Három nap tréning után mindig egy utánkövető nap következett, a képzés során sok szituációs gyakorlattal fejlesztettük a résztvevők képességeit. Mivel a jelenlét önmagában nem elegendő a fejlődéshez, ezért a résztvevők házi feladatot is kaptak és az utókövető napokon az otthon végzett munka eredményét dolgozzák fel – hangsúlyozta Gondár Edina, a Veritas Kft. személyügyi vezetője.

Egy évek óta jól működő képzési rendszert ültettünk át magyar nyelvre és adaptáltunk a magyar viszonyokhoz. A célunk az volt, hogy az arra alkalmas beosztottaknak a szükséges vezetői ismereteket megadva minél nagyobb mértékben kapun belülről elégítsük ki cégünk középvezető-igényét. A tréningen elsősorban azok a munkatársaink vettek részt, akikben látjuk a lehetőséget arra, hogy a megcélzott művezetői, csoportvezetői, középvezetői feladatot ellássák, illetve ha már ilyen pozíciót töltenek be, akkor rendelkezzenek az ehhez szükséges eszközrendszerrel – mondta el Jáger Tibor, a Veritas Dunakiliti Kft. ügyvezetője, aki örömmel fogadta, hogy a tréning során a résztvevőkben megerősödött, hogy a példamutatás és a lojalitás a legfontosabb vezetői erények közé tartozik. – Az eredmény jobb, mint amit vártam: a tréningsorozat résztvevői megtanultak együttműködni, és pontosan látják, milyen fontosak az emberek, a munkatársak cégünk számára. Mivel a tréning nagyon hasznos, a folytatásról tárgyalunk a Veritas AG központjával – hangsúlyozta Jáger Tibor.

A mostani tréning volt az első olyan képzés, amit a Veritas konszern Németországon kívül tartott. A Dunakilitin látottakkal elégedett vagyok, a tapasztalatokat az elkövetkező hetekben értékeljük ki a társaság gelnhauseni (Hessen tartomány) központjában, és döntünk arról, hogy a képzést hogyan folytatjuk más országok Veritas-üzemeiben – mondta el Michael Emmrich, a Veritas AG személyzetfejlesztési vezetője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.