Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2015. Május 11. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: Saját

Bemutatjuk a Rotaract Club Mosonmagyaróvárt

Bemutatjuk a Rotaract Club Mosonmagyaróvárt

Kevesen tudnak létezésükről, pedig tevékenységükkel fontos szerepet töltenek be városunk életében is...

A Rotaract egy helyi kötődésű klubokból felépülő ifjúsági jótékonysági szervezet, amely nemzetközi szinten egy világhálót alkot. Helyi szinten a Rotaract klubok mindig egy Rotary club mellett működnek, azzal szoros kapcsolatban állnak. A Rotaract célja, hogy a fiatal felnőttek figyelmét ráirányítsa a közösséget érintő fontos dolgokra, és arra késztesse őket, hogy végezzenek a közösség érdekeit szolgáló tevékenységet. Városunk Rotaract Clubja nagyon jó kapcsolatot ápol a mosonmagyaróvári Rotary Clubbal, mely a kölcsönös támogatáson és partnerségen alapul. Szívesen segítik egymás projektjeit és örömmel vesznek részt egymás programjain.

Mit lehet tudni a Rotaract Club Mosonmagyaróvárról? – kérdeztük Pályi Krisztina soros elnököt.

A Rotaract Club Mosonmagyaróvár 2009 decemberében alakult meg Troján Szabolcs elnökségével és Csóka Imre akkori soros Rotary elnök közreműködésével. A klubot jórészt a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdasági és Élelmiszertudományi Karának jelenlegi, illetve volt hallgatói alkotják, mivel a Kar kitűnő kapcsolódási pont a közért aktívan tenni kívánó fiatalok és tagjaink között. Klubunkban jelenleg 12 fő tevékenykedik aktívan. Tagjaink főként 18 és 30 év közötti fiatal aktivisták.

Idén áprilisban véradási akciót szerveztek, mely rendkívül sikeres volt. Milyen programok fűződnek még a helyi Rotaract klub nevéhez?

Valóban, véradási eseményünkön az elmúlt évekhez viszonyítva idén talán a legtöbben, 83-man látogattak el a Cserháti Sándor Kollégiumba és több mint 70 főt alkalmasnak is találtak véradás szempontjából. De alakulásunktól kezdve számos program szervezése és lebonyolítása fűződik nevünkhöz. Akcióinkkal elsősorban a helyi fiatal diákokat és lakosságot szeretnénk megmozgatni jótékony célok érdekében. Az elmúlt 5 év során gyűjtöttünk árvízkárosultak megsegítésére és rászoruló óvári családok számára, illetve országos és nemzetközi összefogással játszóteret építtettünk Kolontáron a vörös iszap katasztrófa után, de szerveztünk már motoros meglepetés születésnapot is egy beteg kisfiú részére...
A klub számos más egyesülettel, szervezettel is jó kapcsolatot ápol, akikkel sok közös projektet valósítottunk meg, mint például a Rotary Club Mosonmagyaróvár, Óvári Gazdász Szakkollégium, Óvári Gazdászok Szövetsége, Mosonmagyaróvári Főnix Motoros Klub, Vöröskereszt Területi képviselete. Fontosnak tartjuk, hogy a jótékony célok megvalósításának érdekében csapatként is jól tudjunk együttműködni, ezért igyekszünk változatos csapatépítő programokat szervezni a klubélet erősítésére.



Hogyha valaki csatlakozni szeretne a Rotaract Club Mosonmagyaróvárhoz, hol érhet el Benneteket és mi a tagfelvétel menete?

A fiatalok a jelentkezést követően 3 hónapig tagjelölti státuszt töltenek be. Ezen 3 hónap alatt megismerkedhetnek programjainkkal és céljainkkal, illetve betekintést nyerhetnek a klub működésébe. A rendes tagok szavazás útján döntenek a jelöltek klubba történő felvételéről. Gyűléseinket kéthetente hétfőn 18:00-kor a Gazdász Hotel Konferencia termében (9200 Mosonmagyaróvár, Gazdász utca 10.) szervezzük meg, ahová minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.