Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2023. Szeptember 12. 13:36, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Belsőépítészeti munkálatokkal folytatódik a balatonfüredi BalaPort szállodakomplexum kialakítása

Belsőépítészeti munkálatokkal folytatódik a balatonfüredi BalaPort szállodakomplexum kialakítása

belsőépítészeti munkálatok zajlanak az épülő balatonfüredi BalaPort szállodakomplexumban, a létesítmény átadása 2025 elejére várható - közölte keddi sajtótájékoztatóján a BalaPort megaprojekt alapító tulajdonosa.

Szepesi Richárd elmondta, hogy jelenleg a válaszfalakat húzzák fel, zajlik a tetőszigetelés, befejeződött a belsőépítészeti design tervezése.

A 22,5 milliárd forintos beruházás 2 hektáros területen fekszik a Tagore sétány szomszédságában. Huszonnégy apartman, 102 szállodai szoba, 4 étterem, 188 férőhelyes mélygarázs kap majd helyet a komplexumban, amelyhez egy 203 férőhelyes kikötő is tartozik - tette hozzá.

A szállodát 120 alkalmazott fogja majd egész éven át üzemeltetni.

Szepesi Richárd elmondta azt is, hogy a beruházás 6,9 milliárd forintos állami támogatásból, 3,5 milliárd forint hitelből, 12,1 milliárd forint önerőből valósul meg.

Hozzátette: az ötcsillagos szálloda a Le Meridien BalaPort Lake Balaton Resort a Marriott International első vidéki tagjaként kezdi meg majd működését.

Címkék: balaport, balatonfüred

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket