Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Március 24. 09:37, csütörtök | Helyi sport
Forrás: MKCSE

Beharangozó: alapszakasz 21. forduló

Beharangozó: alapszakasz 21. forduló

Három hetes, tartalmas szünetet követően térünk vissza a bajnoki forgatagba. Ezúttal a MTK Budapest együttesét látjuk vendégül a Mosonszolnoki Sportcsarnokban.

Két forduló van vissza az alapszakaszból, amelyek ráadásul gyors egymásutánban is követik majd egymást. Hétvégén az MTK együttesét fogadjuk hazai pályán, majd pár nappal később Debrecenbe utazunk. Tovább bonyolítja a pörgős menetrendet az is, hogy a junior válogatottaink hiányzása miatt, teljes egészében csak három nappal az első mérkőzést megelőzően állhat össze először csapatunk. Ellenfelünk aktuális formáját kár lenne ezúttal megítélni, hiszen ők is rég játszottak már bajnokit, mindenesetre a Békéscsaba elleni kudarc a szempontunkból biztató színfolt az összeállításban. Csapatunk utoljára az őszi fordulók során, idegenbeli környezetben mérkőzött a fővárosi csapattal. Akkor Filipovic, Bizik Réka, és Vékássy Fruzsina hiányában kényszerültünk kézilabdázni, mégis, végül egy az utolsó percig három esélyes, rendkívül izgalmas és parázs fordulót produkáltunk.



Sandra Filipovicot múlt pénteken kéztőcsont törése miatt műtötték, így őt ezúttal is nélkülözzük, sőt, a szezon hátralévő részében sem számíthatunk már rá. A többiek viszont frissek, edzettek és felkészültek lesznek, ráadásul a hazai pálya is segítségükre lehet. Ahogy pozitív, úgy negatív vonzatai is lehetnek a csapat életének aktuális időszakának.
„Az MTK-nak közel két hete volt felkészülni belőlünk, nekünk négy edzés, és két videós felkészülés jutott a teljes kerettel. Ezért lényegében zsákbamacska helyzettel dolgozunk, de úgy gondolom, hogy ebben a helyzetben ez szükségszerű körülménynek tekinthető. Számomra, és csapatnak is sok minden lesz világosabb az első közös tétmeccsünket követően.” – tette hozzá Varga József vezetőedző.



Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben