Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Január 27. 05:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata

Befejeződött a Gulyás Lajos Kollégium konyhájának fejlesztése

Befejeződött a Gulyás Lajos Kollégium konyhájának fejlesztése

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata a „Gulyás Lajos Kollégium konyhájának fejlesztése” című pályázatával 67.000.000,- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a "Helyi gazdaságfejlesztés” című felhívás keretén belül.

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata a TOP-1.1.3-15-GM1-2016-00004 azonosítószámú, „Gulyás Lajos Kollégium konyhájának fejlesztése” című pályázatával 67.000.000,- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a TOP-1.1.3-15 kódszámú, "Helyi gazdaságfejlesztés” című felhívás keretén belül.

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata célul tűzte ki az iskolai gyermekétkeztetési feladatok teljes tanulólétszámra történő megszervezését, amit egy bázis főzőkonyha létesítésével kívánt megvalósítani. Az Önkormányzat tulajdonát képezi a Gulyás Lajos Kollégium étkező-konyha szárnya, ami a projekt magvalósítása előtt tálalókonyhaként üzemelt. Hatósági szakvélemények alapján is javasolt volt a konyha felújítása és főzőkonyhává történő visszaalakítása. A konyha-étterem szárny 28,00 m X 20,08 m befoglaló méretű, pince nélküli, lapostetős kialakítású épület. A konyha-étterem szerkezetileg független egység, a főzőkonyhaként történő működtetéshez szükséges, jelenlegi szabályozás szerinti helyiségek rendelkezésre állnak.

Az Önkormányzat a főzőkonyhák központosítását minél költségtakarékosabb módon, konyhatechnológus irányításával kívánja megvalósítani. A két saját főzőkonyha egy helyre történő telepítésével és technológiai fejlesztésével biztosítható a báziskonyha teljes gyermeklétszámra történő kapacitás bővítése és a jelenlegi elvárásoknak megfelelő ételkészítéshez szükséges konyhatechnológia kialakítása.

A minőségi gyermekétkeztetés biztosításához szükséges a megfelelően képzett, gyakorlattal rendelkező humán-erőforrás is. A saját főzőkonyhán foglalkoztatott szakember állomány alkalmas és megfelelő létszámú a báziskonyha üzemeltetéséhez.

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata fejlesztési céljait a jelenleg már jól működtetett feladatellátásra alapozza úgy, hogy egy egyszeri beruházással minőségi előrelépést és jelentős kapacitásnövekedést eredményez a gyermekétkeztetési feladatellátás területén, ami a mindenkori éves költségvetésének további emelkedését nem eredményezi.

További információ kérhető:

Tilai László irodavezető, projektmenedzser

Telefonszám: 06 96 / 577 807, E-mail cím: tilai.laszlo@mosonmagyarovar.hu

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.