Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2016. Január 09. 13:00, szombat | Helyi
Forrás: MKC SE

Becsülettel helytálltunk a Dunaújváros ellen

Becsülettel helytálltunk a Dunaújváros ellen

Alapszakasz 13. forduló I Dunaújváros I Dunaújvárosi Kohász KA – MKC SE

A tizenharmadik forduló alkalmával hétközi mérkőzést játszottunk a dunaújvárosi együttes vasárnap esedékes EHF Kupa találkozója miatt. A meccs nem hozott különösebb meglepetést, végül papírforma eredmény született.

Negyed órán keresztül kiegyenlített állás mellett folyt a mérkőzés, addig egyik csapatnak sem sikerült említésre méltó mértékben meglépni a másiktól. A félidő második részében viszont több alkalommal is emberhátrányba kényszerültünk, így volt, hogy kettős hátrányban kellett megtartóztatnunk az aktuális állás szerint tabella harmadik Dunaújváros egyre inkább erősödő offenzíváját. Ez nyilvánvalóan nem kis kihívást jelentett fiatal csapatunk számára, akiknek a játékán egyre inkább a lendület érződött. Így ezeket a szituációkat a hazai pályán igencsak magabiztos ellenfél kifejezetten jól értékesítette, aminek mentén a játékrész végén már hat gólos előnyt tudhattak magukénak.

A második játékrész során több formációban is próbáltunk érvényesülni, aminek mentén sikerült is egy kiegyenlített félidőt játszani. Ezt jól tükrözi az eredmény is, hiszen végül csak egy góllal nyerte a félidőt a Dunaújváros. A félidő során vezetőedzőnk két alkalommal is változtatott a védelmünkön, és ezek közül a második már meg is hozta a gyümölcsét, mivel sikerült fokozatosan csökkenteni hátrányunkat. A belső posztokon az egész mérkőzés során igencsak hatékonyak voltak, és az átlövéseink szépen termeltek is. A szélek viszont elmaradtak a várttól, viszont a kapusteljesítményünk mindkét félidőben dicséretes volt. Az első játékrész során Csapó Kyra mutatott be bravúros hárításokat, míg a másodikban Zeljana örvendeztette a maroknyi szurkolói különítményt. A kisebb megingásoktól eltekintve, tehát sikerült egy lendületes, magabiztos, de néhol már-már túl agresszív mérkőzést produkálni, amivel egy ilyen színvonalas gárda ellen kimondottan elégedettek lehetünk. Legközelebb jövő héten csütörtökön mérkőzünk majd a Fehérvár ellen. A mérkőzést a tervezetthez képest két nappal korábban játsszuk le, vezetőedzőnk válogatottbeli elfoglaltsága miatt.

Mestermérleg

Hlavaty Tamás: Jó támadásokat vezettünk és keményen védekeztünk, de az emberhátrányos helyzetek sajnos felőröltek minket. Örülök, hogy a csapat ennek ellenére sem adta fel, tovább küzdöttek, majd vissza is jöttek a mérkőzésbe. Nagyon szimpatikus, akaratos játékot nyújtottak.

György László: A mérkőzés eleji kifejezetten agresszív védelmükkel kicsit megleptek minket az óváriak, de az ebből fakadó szabálytalanságok révén a félidő végére azért sikerült megnyugtató előnyt kovácsolnunk. Amire kifejezetten szükségünk is volt, mivel a második félidő már jóval kiegyensúlyozottabb játékot hozott, ahol az óváriaknak többször is sikerült három-négy gól közelébe zárkózni. Így mondhatom, hogy egy igazán nehéz mérkőzés volt számunkra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.