Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Február 12. 10:10, péntek | Sport

Bátyi & Bátyi R-CUP bajnokok!

Bátyi & Bátyi R-CUP bajnokok!

Az éves értékelést a Lada Gr "A" kategória Bajnok párosa a Bátyi Barnabás - Bátyi Róbert nyerte az R-CUP Challenge bajnokságban.

A majd 20 Ladát felvonultató mezőnyből (Lada Gr "A" kategória) az első három helyezett 2-2-2 pontra volt egymástól az utolsó futam után.

R-CUP Challenge 2020
Bátyi Barnabás - Bátyi Róbert
Speed Rally Team
Lada 2101 Gr "A"

Bátyi Barnabást kérdezem a 2020-as versenyévadról.

A 2020-as évadot egy gyönyörű gombszemű Ladával teljesítetted a navigátoroddal együtt. Mit is tudhatunk erről a raliautóról?

- Sziasztok. Az autóról annyit kell tudni, hogy 1.6-os A-s Katona motor van benne. 5 sebességes tolókerekes váltó, sperr difi, rövid áttétel. Gumik, amikkel megyünk mindig más, de sosem új. A gyorskormányról annyit, hogy nekünk teljesen gyári minden, se szervo se fogasléces kormánymű.



Kettő pont különbséggel nyertétek meg a kiírt kategóriabajnokságot. Gondoltad volna, hogy ilyen előkelő helyen végeztek?

- Igen 2 pont lett a vége, de én meg nagyon vártam volna az utolsó fordulót, ami Visontán lett volna, csak sajnos a Covid miatt nem került megrendezésre. Úgy gondolom ott tudtunk volna egy jót csatázni a srácokkal biztosan. Egy izgalmas verseny maradt el.. Megmondom őszintén nem volt célunk a bajnokság összes futamán indulni. Elmentünk tavaly nyáron Visontára, és ott meg tudtuk nyerni nyolc autóból az "A" kategóriát és utána számolgattunk, hogy hát elég előkelő helyen állunk, kéne menni a többi versenyre is. Ádándon nem tudtuk menni, mert sem nekem, sem Robinak nem volt jó az időpont. Aztán FRT-n volt a következő, ahol ismét meg tudtuk nyerni a kategóriát, és így a bajnokság első helyén álltunk. Aztán vártuk volna a következő Visontát, de sajnos nem tudták megrendezni a srácok.

Miként értékeled a 2020-as versenyéveteket?

- 2020-as évet jónak értékelem igaz, hogy csak 2 versenyt tudtunk menni és egyet tesztelni Sárisápon. Viszont sok tapasztalatot gyűjtöttem én is, és Robi is. Tudtuk tesztelni az autót, amit szerintem jól össze lett rakva, és hála istennek semmi baj nem volt vele a versenyeken. Úgy gondolom, hogy most tartunk egy olyan szinten az autóval, amit már régóta szerettünk volna.



A navigátorhoz is egy kérdés. Milyen volt Barninak diktálni az itinert?

- Hogy őszinte legyek egyik verseny sem volt az az igazi itineres pálya, de ettől függetlenül komoly odafigyelést és körültekintést igényelt mindegyik. Igyekeztünk az első próbakörök után kicsit négyszemközt átbeszélni a kanyarokat, az ideális íveket és minden olyan szempontot, amivel másodperceket tudunk folyamatosan javítani. Barni sokkal jobban vezet nálam, mindig megfogadja a tanácsaimat, és így a maximumot hozzuk ki az autóból és magunkból is egyaránt. Várjuk, már azokat a pályákat ahol több kilométeren keresztül kell majd navigálnom neki, hiszen majd ott fog kijönni az összhang a precizitás és a bizalom.

Februárban újra felhúzzátok a versenyoverált, és autóba ültök az FRT.HU Kupán 13-án kiskunlacházán. 4x4 versenykilométer vár rátok. Bacsik Roland lesz a beugró navigátorod. Miként és szeretnétek teljesíteni?

- Igen Roland lesz a beugrós, Robinak sajnos ez az időpont nem jó. Szerintem jó versenynek nézünk elébe. Megpróbálunk minél előrébb végezni és kihozni magunkból a maximumot. Mindenképpen esős/havas/fagyos időre számítunk, ami nem is baj, mert nagyon szeretek esőben autózni. De a lényeg, hogy üljek az autóban és minél több kilométert tegyek meg.



Az FRT.HU Kupán kívül 2021-ben hol is láthatunk benneteket? Mi is a célotok idénre?

- Nem látom még át az egész évet. Minden képlékeny, de szeretnénk minél több versenyen elindulni és reméljük, hogy lesz is verseny és már elfelejthetjük a Covidot. Célokat nem nagyon tűztem ki magam elé mivel minden bizonytalan, de ha jól megy minden, akkor szeretnék azért több helyszínre eljutni. Többek között a Rábaring, Kunmadaras, de a legnagyobb vágyam az év végi Szilveszter Rally.

Itt szeretném megköszönni mindenkinek, aki segített bármilyen formában abban, hogy megtudtuk nyerni a bajnokságot. Legfőbbképpen édesapámnak, hogy segít mindig felkészíteni az autót, és ott van velem szinte minden versenyen.

Partnereink: Pet-Pack Kft., Copy n' More Kft., Golf Kft., Strapa-Pack Kft., Király Szerszám Kft., Keve-Land Kft., Fodor&Fodor Bau Kft., Getz András E.V.

Fotó: Bátyi Barnabás archív.

- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok