Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Június 14. 08:00, péntek | PR

Bátran vásároljunk órát is online!

Bátran vásároljunk órát is online!

Talán már egyre kevésbé aggódunk az online vásárlások megbízhatósága miatt, mégis sokakban él még ma is félelem ezzel kapcsolatban. Beszéljünk a tévhitekről és az online óravásárlás előnyeiről!

A szép órákat mindenki szereti. Legyen akár a kedvencünk az elegáns és divatos karóra, vagy a sportos, analóg vagy kronográf karóra, órákat tudunk eltölteni az órák nézegetésével, hogy megtaláljuk azt a kiszemelt darabot, amivel a karóra gyűjteményünket gyarapítani szeretnénk.

Az online vásárlás

Sokszor tapasztalhatjuk azt, hogy egy-egy óra netről megrendelve olcsóbb, mint ha egy óraszaküzletbe mennénk be. Ezen ne lepődjünk meg, könnyen lehet, hogy pár ezer vagy akár luxusórák esetében több tízezer forinttal is olcsóbban megtalálhatjuk ugyanazt a darabot, mivel az online áruházaknak kevesebb a fenntartási költsége, elég egy raktárt bérelniük, kevesebb munkaerőt kell foglalkoztatniuk, tehát tudnak spórolni a saját költségükön.

Az https://orazona.hu/https://orazona.hu/ során vásárlóként gyakorlatilag ugyanolyan jogaink vannak, mintha fizikai üzletben vásárolnánk. Ezzel nagyon fontos tisztában lenni. Ugyanúgy él a garancia a termékre. Házhozszállítással is megkaphatjuk a terméket, de a legtöbb esetben kiválaszthatjuk a szállítás módját. Sok online bolt esetén személyesen is át lehet venni a terméket, vagy egy arra kijelölt helyen átvenni.

Erre figyeljünk!

Az online vásárlásnak, így az online óravásáslásnak is lehetnek veszélyei persze, de ezeket körültekintéssel kivédhetjük. Az első ilyen a fizetés. Ha az eladó, azaz a bolt engedi, válasszuk a fizetés utánvéttel opciót, így biztosak lehetünk benne, hogy pénzünknél maradunk, ha esetleg a kiszállítás nem úgy alakulna, ahogyan szeretnénk.

Ha előre utalással, banki tranzakcióval fizetünk, akkor mindig ellenőrizzük, hogy biztonságos csatornán keresztül történik-e a fizetés. Ha van rá lehetőségünk, akkor ne a fizikai bankkártyánk adataival fizessünk, hanem kifejezetten az online vásárlásokhoz használt virtuális kártyán keresztül végezzük el a fizetést. Erre a kártyára mindig csak annyi összeget különítsünk el, amennyi a az óravásárlás végösszege lesz.



Olvassunk!

Nézzünk utána az interneten annak, hogy volt-e már valakinek panasza az adott webáruházzal kapcsolatban. Olvassunk fórumokat, értékeléseket, azokból sok minden kiderülhet.

Emellett olvassuk el a webáruház impresszumát, illetve minden olyan írását, szabályzatát, amit egyébként csak kipipálunk és elfogadunk. Így kerülhetünk tisztába a jogainkkal, a lehetőségeinkkel, hogyan élhetünk panasszal vagy kifogással.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:32, péntek | PR

Mire érdemes figyelni egy kiadó üzlethelyiség bérlésekor?

Bizonyos vállalkozások számára az üzlethelyiségek abszolút alapvető szükségletet jelentenek, hiszen azokon keresztül van lehetőségük termékeik vagy szolgáltatásaik értékesítésére.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.