Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2014. Február 18. 09:49, kedd | Kék hírek
Forrás: MTI

Bajonettel akarta megölni a feleségét egy keszthelyi férfi

Bajonettel akarta megölni a feleségét egy keszthelyi férfi

Emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Zala Megyei Főügyészség egy keszthelyi férfi ellen, aki lakásuk gyerekszobájában egy bajonettel hátba szúrta a feleségét - tájékoztatta a főügyészség kedden az MTI-t.

A tbc-s, leszázalékolt vádlott feleségével és ötéves kislányukkal élt egy lakásban. A család létfenntartását a feleség biztosította, aki több munkahelyen is dolgozott.
A vádlott féltékenysége miatt 2013 elejétől a házastársak között rendszeressé váltak a veszekedések, majd amikor a sértett bevallotta egy másik férfi iránti vonzalmát, a vádlott erősen inni kezdett. A veszekedések során egy alkalommal a férj megütötte, fojtogatta feleségét, majd fenyegetésként elővette a 14,5 centiméteres pengéjű díszbajonettjét.
Tavaly júniusban egy napon a férj ittas állapotban érkezett haza, szidalmazta a feleségét, aki ennek ellenére segített férjének lehúzni a cipőjét, és bekísérte a szobába, hogy feküdjön le. A nő ezt követően a gyerekszobában takarított, amikor a férje mögéje lépett, és a bajonettel egy mozdulattal hátba szúrta.
A nő próbált megfordulni, de háttal az ágyra esett, a vádlott pedig, a bajonettel a kezében, visszalökte feleségét, aki megpróbált felállni. Azzal fenyegette, hogy "most megdöglesz", közben a bajonettet a nyaka felé nyomta, de a nő lefogta a férje kezét, nehogy megvágja, s közben segítségért kiáltott.
A kiabálásra a szobába lépett ötéves lányuk, aki a szomszédba, majd a második emelet egyik lakásába futott segítségért. A nő akkor tudott elmenekülni, amikor megérkezett az egyik szomszéd, és rákiáltott a vádlottra.
Az igazságügyi orvos szakértői vélemény szerint a nő annak köszönheti életben maradását, hogy a bajonett a bordák és a csigolyák miatt nem tudott mélyebbre hatolni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.