Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Március 17. 00:12, csütörtök | PR

Az első mosonmagyaróvái borárverésről...

Az első mosonmagyaróvái borárverésről...

2011. március 4-én, 18:30h órakor került megrendezésre a Borclub Étterem rendezésében a “A borok királya, a királyok bora” c. elegáns est, melynek fővédnöke Dr. Nagy István, Mosonmagyaróvár polgármestere volt.

Aki ott volt, az nag

„Navigátorunk” ez esetben Csalló Gábor, a Magyar Turizmus Díjas Borclub Étterem és Vinotéka tulajdonosa.

InfoMóvár: Honnan jött a gondolat, hogy a városban ilyen jellegű rendezvényt szervezzenek?

Csalló Gábor: Az elképzelés már régóta érlelődött, inkább a kivitelezés technikai részében akadtam meg többször. A program összeállítása sem egyszerű egy ilyen rendezvényre. Az elgondolásokat méretben is igazítani kell a helyi viszonyokhoz és ezt most sikerült így megvalósítani.

IM:Hány üveg bor került árverésre? Mit kell tudni ezekről a borokról?

Csalló Gábor: 25 tételt árvereztünk és ebből 23 talált gazdára. Ezzel az aránnyal egyébként sok árverés elégedett lenne.

A tételek között voltak több palackból állóak is.

A borok nagy része a helyi borbarát klub régebbi készletéből, míg néhány palack baráti felajánlásokból került a katalógusba.

Az estet borvacsorával kezdtük, a Royal Tokaji borainak kóstolásával. E pincészet is ajánlott fel ún. mai tételeket, a többi bor viszont mind muzeális és így valódi különlegesség volt. A leghíresebb borászatok úttörő korból (tehát a 90-es évekből) származó mestermunkái.

IM: A gyűjtés célja egy teljesen automata defibrillátor. Sikerült megteremteni rá a feltételeket?

Csalló Gábor: Az ötlet onnan indult, hogy egy kevés szakértelmet igénylő, mobil eszközt vegyünk. A célhoz közel állunk, már csak egy kis rész hiányzik…

Az automata defibrillátort olyan helyszín szeretnénk elhelyezni, ahol könnyű hozzáférni, másrészt ahonnan könnyen mozgatható, pl. egy sporteseményre, rendezvényre.

IM: Lesz-e következő jótékonysági rendezvény? Mikorra várható?

Csalló Gábor: Terveim között szerepel a 2. borárverés is, de úgy vélem ilyen rendezvényt csak évente egyszer illik megszervezni.

IM: A honlapon olvasható, hogy sokan nem szeretik a pezsgőt, ezért a programkiírásban az is szerepelt, hogy itt fény derül, mi is lehet ennek az oka. Elárulja nekünk is?

Csalló Gábor: Ennek véleményem szerint szintén két oka is van. Az egyik a kulturált alkoholfogyasztás ismeretének hiánya. Már maga az is gondot okoz, hogy egyáltalán az alkohol fogyasztásáról beszéljünk, pedig ezt azért hívják élvezeti szernek, mert tudni kellene élvezni is.

A másik ok viszont ebből ered, az pedig a termékek minősége. Ez egy nagyon hosszú okfejtést igényelne, így csak annyit mondanék példának, hogy a pezsgőben lévő szénsav, a buborékok kellemetlen érzete a szájban, már az is tulajdonképpen egy termékhiba. Az egyéb íz és zamat tényezőkre sincs most lehetőség kitérni, ezért csak de érzékeltetésül: még nem találkoztam olyan emberrel, aki egy igazán finom pezsgő kóstolása után azt mondta volna, hogy ez kellemetlen…

IM: Milyen programokkal várják idén tavasszal a város lakóit?”

Csalló Gábor: Pl. ismét az oldtimer autók bemutatójával.

Az étteremben pedig több boros programmal és folyamatos hírekkel szolgálunk az interneten is. Minden érdeklődőnek, aki feliratkozik a címlistánkra, hírlevelünkben küldünk információkat. Természetesen külön kérdésekre is szívesen válaszolunk ezen a címen: info@borclubetterem.hu, vagy az info@boroldal.hu címekre várunk minden érdeklődőt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:32, péntek | PR

Mire érdemes figyelni egy kiadó üzlethelyiség bérlésekor?

Bizonyos vállalkozások számára az üzlethelyiségek abszolút alapvető szükségletet jelentenek, hiszen azokon keresztül van lehetőségük termékeik vagy szolgáltatásaik értékesítésére.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.