Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Április 12. 17:09, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Az utak menti illegális hulladék felszámolását végzi a héten a Magyar Közút

Az utak menti illegális hulladék felszámolását végzi a héten a Magyar Közút

A Tisztítsuk meg az Országot! programhoz kapcsolódva az elmúlt időszakban keletkezett út menti illegális szemét összegyűjtését végzi a héten a Magyar Közút Nonprofit Zrt.,

a közútkezelő az út menti növényzet hamarosan esedékes kaszálása előtt összehangoltan, országosan gondoskodik az újratermelődő hulladékhalmok felszámolásáról.

A társaság hétfői közleményében felhívja a figyelmet, hogy a biztonságos munkavégzés érdekében több helyen is kisebb-nagyobb korlátozásra lesz szükség, és kéri az autósokat, hogy az ideiglenes korlátozásoknak megfelelően közlekedjenek a munkaterületek mellett.

Mint írják, a Magyar Közút évente egy kisebb megyeszékhely kommunális hulladékának megfelelő mennyiségű, illegálisan kidobott szemetet gyűjt össze az országos közutak mentén. Az átlagosan évi 10 ezer tonnányi szabálytalanul kihelyezett hulladék felszámolása mellett a társaság számos kampányszerű, országos programban vesz részt kezdeményezőként vagy csatlakozóként.

A közleményben a közútkezelő hangsúlyozta, hogy az illegális hulladék felszámolása rengeteg kapacitást von el más útüzemeltetési munkáktól. Az út menti szemét összegyűjtése és biztonságos lerakókba szállítása évente mintegy 1-1,5 milliárd forintba kerül. A Magyar Közút kéri az úthasználókat, hogy a hulladékukat ne dobálják el vagy helyezzék ki illegálisan az országos közutak mellé.

A társaság jelezte azt is, hogy a tavaszi időszakban elsősorban a téli hónapokban keletkezett burkolathibák kijavítására koncentrálnak, az elmúlt hetekben már a tartósabb, melegaszfaltos lokális javítások is elindulhattak, és csaknem 100 helyszínen a teljes körű felújításokat is elkezdhették a kivitelezők.

Címkék: hulladék, közút, szemét

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.