Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2012. Szeptember 19. 05:00, szerda | Helyi
Forrás: Mar N Go Kft.

Az új Toyota Yaris Hybriddel

Az új Toyota Yaris Hybriddel

Egyszerűen kell és kész....

...ez volt az első gondolatom, amikor elindultunk az új Toyota Yaris Hybriddel. A vásárlás ugyan még várat magára, de az életérzés belém égett. Most te is kipróbálhatod, mit tud ez a kis öko-tűzgolyó.

A tudat, hogy úgy indulsz útra a győri csúcsforgalomban, hogy egy percig sem szennyezed magad körül a levegőt, már önmagában magával ragadó. Elegáns Ready felirat és nem zümmögés adja tudtodra, hogy a motor jár, a rádiót sem kell maximumra tekerni, hogy meghalld, amikor nyel egyet a műsorvezető. Pár száz méter után már-már sci-fi filmben érzem magam és úgy nézek a többi autósra, mintha egyedül lennék nemdohányzó, egy zárt, füstös kocsmában.

A kijelzőn pulzáló energiaáramlásra lesve, szinte magamon éreztem a csillagflottás egyenruhát. Igen, most én vagyok Kathryn Janeway kapitány és ez az én kis Delta kompom. Mielőtt teljesen magával ragadott volna a Star Trek hangulat, piros jelzést kaptam, ami jó nagy pofonnal húzott vissza az űrből, a jelen forró aszfaltjára. De a kis Yaris nem hagyta, hogy elvesszen a csoda. Álló motor mellett, kellemesen hűs levegővel adott még okot a csodálkozásra.

A számok sem hazudnak. A Toyota full hibrid rendszere képes az elektromos, a benzines és a kombinált üzemre is. Városi és rövidebb utakra optimalizálták, a 74 lóerős 1,5 literes benzinmotor, valamint a 61 lóerős villanymotor, együttesen 100 lóerőre képes. A fogyasztása bőven megáll 4 liter alatt, az ára pedig annyi, mint egy dízelé, 4,9 millió forint alatt is el lehet hozni egy Hybridet a szalonból.

Már meg is érkeztünk. Parkolás. Gyöngyöző homlok, szűk hely. Nagyképernyős tolatókamera. Életem legelegánsabb, futurisztikus parkolása. Köszönöm az élményt Yaris. Egyszer úgy is az enyém leszel.

Fedezd fel a benned rejlő csillagflotta kapitányt! Próbáld ki az új Toyota Yaris Hybridet szeptember 17-22 között tartandó Nyílt Hétvégén az Iniciál Autóházban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.