Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Szeptember 28. 19:22, szombat | Helyi
Forrás: MKC SE

Az MKC légiószemmel

Az MKC légiószemmel

A válogatott szünetet kihasználva, a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club három, a nyáron érkezett külföldi játékosával készítettünk anyagot. A magyar bajnokságban szerzett tapasztalataikról érdeklődtünk.

Négy bajnoki mérkőzés után még nem lehet semmilyen komoly összegzésről beszélni, ezért inkább általánosságban kérnénk véleményt a magyar bajnokságról………

Mindig azt hallottam, hogy a magyar bajnokság a legerősebb a világon és most magam is tapasztalom, hogy ez így igaz - kezdte az értékelést a szlovák válogatott Maria Holesová. - Nagyszerűek a mérkőzések, hihetetlenül gyors a játék és remekül felkészített, fizikailag erős játékosok alkotják a csapatokat. A számomra szokatlan is ez a minőség és sok olyan dolog is van, amit eddig még soha nem csináltam, tehát először meg kell értenem, tanulnom. Az edzők és a lányok azonban mindenben támogatnak engem, segítenek megmagyarázni azokat a dolgokat, amelyek a számomra még nehézségeket okoznak.

A játék színvonalát és tempóját tekintve egyértelműen a magyar a legerősebb bajnokság a világon – erősítette meg a román válogatott Laura Popa. - A csapatok komoly tudásúak, szervezettek és ezért olyan izgalmas találkozókat vívnak, amelyek elősegítik a sportág további fejlődését. Kimondottan jó benyomásaim vannak tehát eddig, és ezek közül is szeretném kiemelni a mosonmagyaróvári szurkolókat. Csodálatosak a rajongók, olyan hangulatot, atmoszférát tudnak teremteni a csarnokban, amelyben a számomra igazi élmény kézilabdázni.

Én már évek óta ismerem és figyelem a magyar bajnokságot, tudom tehát, hogy egyetlen másikhoz sem hasonlítható – nyilatkozta a brazil világbajnok Karol De Souza. - Ráadásul úgy érzékelem, hogy minden évben egyre erősebbé is válik. Ezért minden játékosnak és csapatnak száz százalékos állapotban kell lennie, amennyiben ebben a pontvadászatban sikeres akar lenni. Ez persze nagyon nehéz, de közben egy izgalmas kihívás is nekünk kézilabdázóknak.


Egy ilyen bajnoki szünet mindig alkalmas arra, hogy értékelni lehessen az eltelt időszakot. Új játékosként mi az, amit meg lehet osztani az MKC szimpatizánsokkal?

Katasztrofálisnak tartom az eddigi játékomat, mert olyan hibákat csinálok a mérkőzéseken, amiket nem szoktam - mondta „Majka” Holesová. - Ez pedig rettenetesen idegesít, ezért stressz alatt játszom, aminek az egyenes következménye, hogy megint mindent elrontok. Rosszkor jött nekem a nyári sérülésem, mert hosszú hetekig nem tudtam úgy készülni, ahogy a csapat többi tagja. Nagyon nehezen élem meg tehát ezt az időszakot és keresem az utat, a megoldást, hogy ismét jól kézilabdázzak. Remélem, hogy a válogatott szünet után sikerül majd úgy teljesítenem, mint a sérülésem előtt és ezzel be tudom bizonyítani mindenkinek, hogy érdemes volt engem leigazolni a magyar bajnokságba.

Be kell vallanom, hogy a vártnál nehezebben sikerül hozzászoknom azokhoz a változásokhoz, amelyek itt szükségesek – fűzte hozzá Laura Popa. - Még nem olyan a játékom tehát, mint amit én elvárok saját magamtól. Ezért egy kissé ideges is vagyok, hiszen azt szeretném, ha többet tudnék segíteni a csapatank. Több új játékos is érkezett a csapathoz és még a bajnokság elején vagyunk, de én nagyon bízom abban, hogy gyorsan ki tudjuk javítani a hibákat. Csapatként kell fejlődnünk elsősorban azzal, hogy a pályán hatékonyabb és eredményesebb kapcsolatot alakítunk ki egymással.

A nyáron egy új csapatba igazoltam, ahol újak a társak, új a játék rendszere és ezért idő kell ahhoz, hogy mindezeket feldolgozzam - zárta le ezt a témát Karol De Souza. - Az eddig elvégzett munkámnak örülök, de még nem vagyok olyan szinten, mint amire képes lennék. Mindenképpen fejlesztenem kell a védekező játékomat, mert az nekem mindig is az erősségem volt és most nem elég hatékony. Lényegesen egyenletesebb teljesítményt is várok önmagamtól, ugyanis érthetetlen hullámvölgyek is vannak a játékomban. Az edzéseken pedig külön figyelnünk kell az egymással kialakított kapcsolatokra, mert azokon is javítanunk kell.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.