Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Augusztus 26. 19:27, vasárnap | Helyi
Forrás: Sztranyovszky Attila

Az idei első mérkőzés

Az idei első mérkőzés

Az új néven futó Futura Mosonmagyaróvár focicsapatának az idei első mérkőzése volt szombaton.

Futura Mosonamgyaróvár: Antal, Németh B., Horváth Á., Domanyik, Kovács Zs., Schmatovich G., Ladiszlaidesz, Kovács Á., László B., (Wang Yida), Hajós, (Ujvárri), Angyal, (Szabados G.)
Edző: Tiba Zoltán

Csornai SE: Lőre, Dorogi, Fehér, Nagy Szabolcs, Csonka, Geri, Horváth A., Nagy Szilárd, (Véghelyi), Molnár G., Sarus, Gál B., (Kiss A)
Edző: Varga Péter

Gólszerzők: Schmatovich G, Domanyik,. ill. Molnár G.

Mérkőzés előtti vélemények:
Drescher Ottó, elnök: Nagyon remélem, hogy a mai napon kijön a játékosokból, ami a múlt héten benne maradt a csapatban. A fürediek ellen mindent megtettünk a győzelemért, de ma is egy kőkemény mérkőzés vár ránk. Az utánpótlás csapataink ma is jó rajtot vettek, így a felnőtt csapatunknál sem maradhat el a győzelem.
Tiba Zoltán edző: A megyei rangadó mindig háromesélyes, szeretnénk a magunk javára fordítani az eredményt.
Varga Péter, edző: Remélhetőleg jó mérkőzést játszunk, mindkét csapat törekvése, hogy kiharcolja majd az MB III.-as tagságot, ami nem egy mérkőzésen dől el. Természetesen azon vagyunk, hogy a mai rangadót megnyerjük.
Szalai József, volt MTE játékos, az MTE örökös tagja: Közel ötvenöt évet eltöltöttem itt, jelenleg is minden mérkőzésen kint vagyok. Bízom abban, hogy a bajnokság végén kvalifikálja magát a csapat ebben az osztályban, ezért ma is győzelmet várok.
Tristan D. Scott, az MTE kanadai játékosa, aki még játékengedély hiánya miatt nem játszhatott: 24 éves vagyok, Torontóból érkeztem, a III. ligában játszottam, védekező, középpályás a posztom. Az edzőm magyar származású és az ő javaslatára jöttem ide. Szeretném a csapattal megnyerni a bajnokságot.



A mérkőzés eseményei:
Az első lehetőség Németh B. előtt adódott a 6. percben, de öt méterről a kapu mellé sarkalt. A 22.
percben Dorogi, egy jobboldalról beívelt labdát, az alapvonalról középre fejelte és az üresen hagyott Molnár G. két méterről a hálóba bólintott. (0:1) A 27. percben Kovács Zs. óriási helyzetben a kapu mellé fejelt, Ladiszlaidesz baloldali beadását követően. A 32. percben Angyal húsz méteres, nagy lövése szállt a kapu fölé. A 34. percben baloldali szabadrúgás után, Domanyik hat méterről, élesen a kapu bal oldalába fejelt. (1:1) 55. perc: Hajós szép cselekkel tört be a tizenhatoson belülre, ahol a védők buktatták, a megítélt büntetőt Schmatovich nagy erővel, fél magasan lőtte a hálóba. (2:1) 77. perc: Ujvári húsz méteres lövése a jobb kapufa mellett zúgott el.


Összefoglalva:
Az első huszonöt perc kiegyenlített erők küzdelmét hozta, a vendégek, a hazai védelem nagy hibáját kihasználva, megszerezték a vezetést. Ezt követően az MTE átvette a mérkőzés irányítását, több gólhelyzetet alakítottak ki, amelyek közül egyet kihasználva, a szünetig egyenlíteni tudtak. Fordulás után, továbbra is az MTE kezdeményezett többet, amelynek meg is lett az eredménye és vezetést szereztek. Az utolsó negyed órában, a vendégek nagy erőfeszítéseket tettek az egyenlítésért, de kimondott gólhelyzetet nem tudtak kidolgozni, a jól záró MTE védelem mellett. Hajtós, jó iramú mérkőzésen a hazaiak minimális győzelme megérdemelt, a jó erőkből álló és a mezőnyben stílusosan játszó csornaiak ellen.



Jók: Domanyik, Schmatovich, Németh B., Horváth Á., ill. Molnár G., Horváth A.
Edzői vélemények:
Tiba Zoltán: Ahogy számítottunk, jó mérkőzést játszottunk egy nagyszerű csapat ellen és jó játékkal sikerült győznünk.
Varga Péter: Gratulálok a hazaiaknak, igaz, hogy egy jogtalan tizenegyes döntötte el a mérkőzést. Ma nem játszottunk jól, így a hazaiak megérdemelték a győzelmet.

Sporttársi üdvözlettel: Sztranyovszky Attila

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.