Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Május 02. 16:48, szombat | Helyi
Forrás: Vizsy Ferenc rovata

Az én városom - Jövő a sorok között

Az én városom - Jövő a sorok között

Interjú Szeredi Ádám magánbefektetővel.

„Virágzó város – Mosonmagyaróvár” Ennek azért van némi áthallása!Nem csak a zöldellő kerteket, a gondozott parkokatjelenti, de utal a város töretlen fejlődésére is. A változások mögött közpénzek és a magántőke áll. A járvány okozta gazdasági recesszió miatt azonban valószínűleg mindegyik visszafogottabb lesz.

A turizmusban, lakásépítésben, bevásárló központ fejlesztésben is érdekelt vállalkozó vagy. A válság ezeket a területeket is érinti, gondolom, te is visszaeséssel számolsz.

  • Én ezt csak egy átmeneti megtorpanásnak tartom, ezért most is gőzerővel dolgozunk azon, ha júliusban nyitunk, a bennünket felkereső vendégek csodát lássanak.

Csodát?!Ja, persze ez már a reklám része…

  • Az elmúlt 20 év legnagyobb projektje folyik most a Termálfürdő területén. A több mint egymilliárd forintos beruházás során megújulnak az öltözők, a pihenőfelületek, a parkok, a régiek mellett új medencék létesülnek. A gyógyfürdő átépítése befejeződött, és most folyik az új gyermekvilág, valamint a fitneszterem és a szaunarészleg kialakítása. Aki a kerítésen bekukkant, az valóban csodaszámba menő változást lát.

Mindenhol recesszióval számolnak, te pedig fürdőt bővítesz?

  • Nem csak azt, a hozzákapcsolódó létesítmények egy része is átalakul. Megújulnak az AQUA Hotel Termálban a közösségi terek, a recepció és több szoba is. A későbbiekben egy fedett átjáróval kötjük össze a szállodát a fürdővel. Emellett ott van a teltházas kempingünk és a tavaly átadott négycsillagos AquasolResort butikhotelünk is. Ha minden készen lesz, a sárvárival is versenyképes komplexummal dicsekedhetünk majd.

Amit itt felsoroltál, az mind a világnak szól, de mi ebből Mosonmagyaróváré?

  • Az egész! A beruházások legalább 30 évre szólnak, és közülük semmit sem tudok elvinni máshová. Ez az érték akkor is a városé lesz, ha én már nem leszek. Évente 130 ezer fürdővendéggel járulunk hozzá a helyi idegenforgalomhoz, ami sok helyi vállalkozónak jelent többletforgalmat. Sőt a jövőben szeretnénk elérni a 200.000 főt. Bár az itteni lakosok délutáni kedvezményes belépője gyorsan népszerű lett, a gyógyászati részleget még kevesen használják. Pedig elég lenne szakorvossal felíratni az OEP által is támogatott kezeléseket. Gyógyulni nem csak a kórházban, hanem nálunk is lehet… és mennyivel másabb itt a környezet!

Miért fontos neked, hogy megnyerd a helyieket, hiszen a külföldiek hozzák a profitot?

  • Olyan ez, mint a diák helyzete, aki arra törekszik, hogy jó jegyet szerezzen, hiszen az alapján fog érvényesülni, de ezzel az is szeretné elérni, hogy a családja büszke legyen rá. Örülnék, ha a mosonmagyaróváriak büszkék lennének termálfürdőjükre és elvinnék jó hírét.

Azt mondják, komoly pénzeket kaptatok, és így azért nem lehet olyan nehéz.

  • Központi támogatás? Valóban sokan lelkesednek ezekért a beruházásokért, remélem előbb-utóbb az ígéreteket sikerül is aprópénzre váltani, de egyelőre…Az önkormányzattal viszont a közös érdekek mentén megtaláltuk egymást, az ő segítségük nélkül nem tartanánk itt a projektekkel.

Tavaly decemberben adtad át a Galéria Centert, és alig negyed év után a járvány miatt bezártak az üzletek. Ez is csak megtorpanás vagy annál már több?

  • Hihetetlenül jó ötlet volt megépíteni a bevásárlóközpontot, és ezt nem csak én látom így, hanem az idetelepült vállalkozók és az emberek is. Gyorsan közkedveltté vált a Lipóti pékség, a pizzaárus, sokan keresik fel a DM-et és a többi boltot is, már közel 4000 követője van a Facebook-oldalunknak. Egy hónap múlva nyit az autómosó, és biztatóak a tárgyalások a Kentucky Chicken-nel is. Ez a projekt megtalálta a közönséget és a vásárlók megtaláltak bennünket.

Az ingatlanszakértők rendre azt mondják, hogy hamarosan bedől a lakáspiac.Ti pedig ma is új lakásokat építitek.Nem olvastok újságot?

  • A Flesch Központ mögötti „City Center” lassan a befejezéséhez közeledik és egyetlen lakás sem maradt üresen. Nagy ütemben halad a Liget lakópark fejlesztése, és elkezdtünk építkezni a kis Lajta-híd melletti területen, ahol szintén jó ütemben halad a lakások értékesítése. A lakásépítés és a lakáshoz jutás feltételei persze, minden bizonnyal módosulnak, de az embereknek a jövőben is lakniuk kell valahol. Hogy olvasunk-e?! Igen, a sorok között is, mert ott rejlik a jövő.

Vizsy Ferenc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.