Városlista
2020. augusztus 12, szerda - Klára

Hírek

2020. Május 21. 20:18, csütörtök | Helyi
Forrás: Vizsy Ferenc rovata

Az én városom - Az egészségügy védelmében

Az én városom - Az egészségügy védelmében

Helyszíni tudósítás a Karolina Kórház-Rendelőintézetből.

Nem az egészségügy védelmében írok. Címnek csak azért adtam, hogy felfigyeljenek az emberek. A történetet valójában az egészség védelmében írom, mert az egészséget óvni kell. A magunkét és a szeretteinkét mindenképpen. Néha ellenőrizni szoktam, megvan-e még? Mármint az egészségem.Egy hete is kerestem, de nem találtam, illetve megtaláltam, de nem volt egészséges. A háziorvosom laborba küldött. Volt bennem némi tartózkodás, nehogy egy ott kóválygó vírus meginvitáljon a szabad ágyak egyikére. Minden bátorságomat összeszedve a múlt szerdán felkerestem a labort.

A főbejárati ajtó önműködően kinyílt. Már léptem volna be, amikor egy nagydarab ember katonásan üdvözölt. A biztonsági őr eddig sohasem köszöntött, igaz,ezt az embert még nem is láttam a kórházban azelőtt.

Zöld hacukában, fityulában szorgoskodó hölgyek között vitt VOLNA el az utam. Az egyikük hozzám lépett, és szívélyesen érdeklődött a hogylétem felől. Milyen barátságos, pedig nem is a rokonom! Vagy csak nem ismertem fel az álöltözetben?

Udvariasan… nem, ez nem igazán jó szó ide… kedvesen, igen, kedvesen kikérdezett. A vírus iránt érdeklődött, hogy tudomásom szerint volt-e nekem, s ha igen megvan-e még?Találkoztam-e más vírusszerető emberekkel? Voltam-e karanténban? Ha nem, miért nem, és mikorra tervezem. Szóval valami ilyesmi…

Közben fertőtlenítőt nyomott a kezemre, ami kellemesen bizsergette a bőrömet. Szerettem volna otthonra is, de a hölgy nem tudta megmondani a márkáját. Amikor a rovatokat kitöltötte, rám nézett és bevallotta, hogy eddig még neki sem volt semmilyen aggodalomra okot adó tünete. Meglepődtem őszinteségén, de nagyon jól estek a szavai. Meg is nyugodtam egy kicsit. Ezután megtávhőmérőzött. Egy piros pontot irányított az ádámcsutkámra: 36,2! Mosolygott, mert ez és ettől lefelé bármennyi jó. Hát, nem is tudom, én 18 fok alatt már didergek. Végül a tucat tollak egyikével aláírtam az útlevél-nyilatkozatot, melyet útközben a menetszél enyhén lengetett.

A laborablaknál benyújtottam papírjaimat, ahol egy arcmaszkos hölgy türelmet kért a várakozásért, majd ütögetni kezdte a mindaddig vétlen billentyűket. Kisvártatva megkérdezte, hogy hoztam-e mintát? Hát persze, válaszoltam, az egyiket az ereimben, még meleg, a másikat egy kis üvegben, és az se hűlt ki teljesen.

A bökős asszisztens szabadkozott, amiért nem talált egyik karomban sem vénát, pedig tűvé tett érte mindent. Biztattam, keresse tovább, mert a feleségem a maszkkal együtt azt is bepakolta. Végre megvan, sikoltottunk fel mind a ketten! Nagyon készséges volt, mert a feltáró munka eredményeként rám ragasztott tamponokat megengedte, hogy hazavigyem. Az eredményért, bár szívesen látjuk Önt bármikor, kérem, ne fáradjon be, azt a hírmondón keresztül tudatjuk kezelőorvosával, gyógyszerészével.

A vérvétel sohasem kellemes, most sem volt az, de a fogadóbizottság, a laborosok új élménnyel gazdagítottak. És látszott rajtuk, hogy nem a katonai irányítás napi parancsa miatt azok. Mindössze félórát töltöttem el a kórház-rendelő falai között, de kár lett volna kihagyni! Az egészségügyet ugyan nem kedveltem meg, de az ott dolgozókkal szívesen találkozom máskor is. Ha muszáj!

Vizsy Ferenc

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 07. 08:17, kedd | Helyi

Közlekedés a Lajta-hídon

Meghosszabbították a lezárást.

2020. Július 07. 08:16, kedd | Helyi

Egész évben kell a parlagfű ellen védekezni

Tudnivalók a szabályokról.

2020. Július 04. 14:55, szombat | Helyi

Kiütötte az MTE a Pápát

A Credobus Mosonmagyaróvár második edzőmérkőzését játszotta ezen a héten.

2020. Július 03. 12:43, péntek | Helyi

Virágosíts Mosonmagyaróvár!

Aki a virágot szereti, jelentkezzen!