Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Január 23. 18:52, csütörtök | Helyi
Forrás: Katasztrófavédelem

Az előrejelzések szerint téliesre fordul az időjárás

Az előrejelzések szerint téliesre fordul az időjárás

A meteorológiai előrejelzések alapján már szerda délutántól havas esőre, hószállingózásra vagy kisebb havazásra lehet számítani, a téliesebb időjárás várhatóan kitart a hét hátralévő részéig.

A hét hátralévő részére az évszaknak megfelelően immár valóban téliesebbre fordul az időjárás, így a közlekedők havas vagy ónos esőre, hószállingózásra, havazásra is számíthatnak, pénteken és szombaton Az ország egyes részein akár 20 centiméteres hóréteg is kialakulhat.

A balesetek elkerülés érdekében a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kéri a lakosságot, hogy csak a legszükségesebb esetekben induljanak útnak, és folyamatosan figyeljék a közlekedési információkról szóló híradásokat!

Amennyiben az utazást nem lehet elhalasztani, csak téli gumival felszerelt gépjárművel induljanak útnak, és szükség esetén használjanak hóláncot! Az útra mindenképpen vigyenek magukkal meleg takarót, védőitalt, feltöltött mobiltelefont! Mindig az útviszonyoknak megfelelően megválasztott sebességgel vezessenek!

Akik a tömegközlekedést választják, számítsanak az esetleges késésekre és a megnövekedett várakozási időre. Az intenzív havazás kárt okozhat a közműellátásban, így otthonunkban is készülni kell, egy esetleges áramkimaradás lehetőségére.

Kérjük, hogy havazás, hóvihar esetén folyamatosan kísérje figyelemmel a katasztrófavédelem közleményeit: az okostelefonnal, táblagéppel rendelkezőknek javasoljuk, hogy telepítsék a katasztrófavédelem „VÉSZ” alkalmazását (http://vesz.katasztrofavedelem.hu) és figyeljék a katasztrófavédelem Facebook oldalán, illetve honlapján közzétett információkat is.

A téli veszélyekről és azok megelőzéséről részletes információkat http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=lakossag_kattipus_havazas linken találnak. Az időjárási előrejelzéseket nyomon követheti az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján a http://met.hu/ címen. Az aktuális útviszonyokról a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/ -n olvashat. A katasztrófavédelem folyamatosan tájékoztatni fogja a lakosságot a kialakuló helyzetről. Kérjük figyeljék közleményeinket!

Baj esetén hívják a katasztrófavédelem műveletirányítási központját a 105-ös segélyhívó számon!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.