Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Január 13. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Az éhezők viadalának folyatása már nagyobb kasszasiker a Vasember 3.-nál Észak-Amerikában

Az éhezők viadalának folyatása már nagyobb kasszasiker a Vasember 3.-nál Észak-Amerikában

Az éhezők viadala: Futótűz a hétvégén átvette a vezetést a Vasember 3.-tól, és 409,4 millió dolláros (89 milliárd forintos) jegyeladásával a 2013-ban forgalomba került filmek közül a legnagyobb kasszasiker lett Észak-Amerikában.

A The Hollywood Reporter jelentése szerint a Vasember 3. amerikai és kanadai jegyeladásaiból a hétvégéig 409 millió dollár folyt be. A tavaly debütáló filmek mezőnyében azonban nincs veszélyben első helye, ugyanis a nemzetközi forgalmat is hozzáadva a szuperhősfilm globális bevétele 1,2 milliárd dollárra (262 milliárd forintra) rúg. A Futótűz összbevétele pedig világszerte mintegy 830 millió dollár (181 milliárd forint).
A 2012 tavaszán a mozikba került Az éhezők viadalára Észak-Amerikában 408 millió dollárért váltottak jegyet a nézők. A produkciót gyártó Lionsgate büszkén említette: először fordult elő, hogy egy filmsorozat első két epizódja 400 millió dollár feletti bevételt hozzon Észak-Amerikában. Jon Feltheimer, a stúdió vezetője a sikert a sorozat alapjául szolgáló Suzanne Collins-regényeknek, Francis Lawrence biztos rendezői kezének, valamint briliáns szereposztásnak, és különösen a főszerepet alakító Jennifer Lawrence játékának tulajdonította.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk