Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Június 08. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: Goodwill PR

Az árvízi védekezést segíti a Szigetközi Friss Fesztivál

Az árvízi védekezést segíti a Szigetközi Friss Fesztivál

Folyamatosan működtetett információs és regisztrációs ponttal segíti az árvíz elleni védekezést ...

Folyamatosan működtetett információs és regisztrációs ponttal, önkéntesek toborzásával és a védekezési helyszínekre szállításával, segélyszámla nyitásával és helyszíni adománygyűjtéssel segíti az árvíz elleni védekezést a hétvégén megrendezésre kerülő Szigetközi Friss Fesztivál. Leitner László, a fesztivált szervező AQUA Szolgáltató Kft. vezetője elmondta: szükség esetén a szigetközi településekre és akár Győrbe is szállítanak önkénteseket az árvízi védekezéshez.

A Szigetközi Friss Fesztivál helyszínét, a mosonmagyaróvári Wittmann Parkot a napokban a Dunán levonuló rekord méretű árhullám nem veszélyezteti, ezért a szervezők hosszas mérlegelést követően úgy döntöttek, hogy a 2013. június 7-9-e között meghirdetett Szigetközi Friss Fesztivált az eredeti program szerint megtartják. A rendkívüli helyzetre való tekintettel azonban a fesztivál az árvízi védekezés jegyében zajlik majd: mindent megtesznek annak érdekében, hogy segítséget nyújtsanak a mentésben és az arra rászorulóknak.

A fesztivál teljes ideje alatt a rendezvény helyszínén Információs és regisztrációs pontot működtetnek, ahol friss információkkal szolgálnak a segítséget váró területekről, és ahol az árvízi védekezésben részt vállaló önkénteseket regisztrálják. A szervezők folyamatos kapcsolatban lesznek a katasztrófavédelemmel, folyamatosan jelzik a rendelkezésre álló önkéntesek létszámát, és a védelmi felelős utasítása alapján rövid időn belül a védekezés legfontosabb pontjaira - szükség esetén akár Győrbe is - szállítják a mosonmagyaróvári és környékbeli önkénteseket. A logisztikai segítségnyújtás mellett az önkéntesek részére folyamatos ellátást biztosítanak a fesztivál szervezői. (Információs telefonszám: +36-31/319-1796)

A szigetközi árvízkárok enyhítésére a fesztivál szervezői gyűjtést kezdeményeznek. Az AQUA Kft. csütörtökön elkülönített segélyszámlát hozott létre (Rajkai Takarék: 59500155-11103231 Szigetközi Árvíz Segélyszámla), a felajánlások fogadására, a helyszí-nen, a Szigetközi Friss Fesztivál Információs pontjánál a rendezvény alatt végig Adománypontot működtetnek a szervezők, ahol a készpénz pénzadományokat fogadják.

A rendezvénnyel kapcsolatos információkat a szervezők folyamatosan közzéteszik az Aqua Szolgáltató Kft. honlapján és a Friss Fesztivál facebook oldalán – amennyiben az árvíz helyzet megköveteli, a szervezők annak megfelelően döntenek a Fesztivál programról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.