Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2012. Május 31. 15:39, csütörtök | Helyi
Forrás: Aqua Szolgáltató Kft.

Az Aqua Szolgáltató Kft. közleményei

Az Aqua Szolgáltató Kft. közleményei

Az AQUA Szolgáltató Kft. felhívja a fürdőmedence-tulajdonosok figyelmét arra, hogy fontolják meg, milyen vízzel töltik fel kerti medencéjüket.

Szakembereink határozott véleménye szerint nem érdemes kútvizet használni, mivel a fürdővízbe adagolt fertőtlenítőszerek a kútvíz vastartalmával azonnal reakcióba lépnek, így a medence vize rövidesen bebarnul.


Mosonmagyaróváron és az AQUA Kft. szolgáltatási területén nagyon jó minőségű az ivóvíz, semminemű kezelést és fertőtlenítést nem igényel. A fürdőmedencét tehát az ingatlan vízóráján keresztül fel lehet tölteni vezetékes ivóvízzel.
A víziközmű-szolgáltatásokról szóló 2011. évi CCIX. törvény meghatározza a talajba juttatható víz minőségi paramétereit. A törvény szerint a fürdőmedence vize a benne lévő összetevők, vegyszerek miatt kilocsoláskor a talajt szennyezi, ezért a medencékben használt, majd a kerti talajra kiöntött fürdővíz után talajterhelési díjat (bírságot) kell fizetni. A medencékből leengedett fürdővíz közcsatornába vezethető, amennyiben a szivattyú kapacitása nem haladja meg az 1 l/s értéket.
Amennyiben valaki úgy dönt, hogy a fürdőmedencéjének feltöltését tűzcsapról tömlővel szeretné elvégeztetni, abban az esetben a medencébe kerülő víz díján kívül meg kell fizetnie a szolgáltató cég kiszállási díját és a medence töltésének munkadíját is.


Használaton kívüli vízmérő
A lakatlan ingatlanok tulajdonosaiban gyakran felmerül, hogy a költségek csökkentése érdekében a használaton kívüli ingatlanban lévő vízórát leszereltetik, hogy ne kelljen azután készenléti díjat fizetni. Az AQUA Szolgáltató Kft. tájékoztatja fogyasztóit, hogy csak vízórát önmagában nem lehet leszereltetni. Amennyiben az ingatlant nem használják, és tulajdonosa szeretné annak vízellátását megszüntetni, akkor a vízbekötést a fővezetéknél kell megszüntetni. Ennek a beavatkozásnak a költségeit az ingatlan tulajdonosának kell megfizetnie.


Locsolómérő
Állattartóknak, kertészkedőknek, kerti tavak tulajdonosainak, vagy akár automata öntözőberendezést használóknak érdemes megfontolniuk, hogy locsolómérőt szereltessenek fel. Amennyiben az AQUA Kft. szereli fel a locsolómérőt, akkor azt a számlázási rendszerében rögzíti és annak a mérőnek a fogyasztása után a szolgáltató cég nem számláz csatornadíjat.
Minél több olyan vizet használ valaki, ami felhasználás után nem kerül a szennyvízhálózatba, annál gyorsabban és biztosabban térül meg számára a locsolómérő felszerelésének költsége.


Az AQUA Szolgáltató Kft. tájékoztatja Tisztelt Ügyfeleit, hogy 2012. június 8-án, pénteken Mosonmagyaróvár Központ, Jánossomorja, Darnózseli, Dunakiliti ügyfélszolgálatainkon az ügyfélfogadás szünetel.
Megértésüket előre is köszönjük!

Állandó ügyeleti számunk a fenti napon is hívható: 96 / 577 460

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.