Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2014. Július 31. 06:33, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Autósok figyelem! - Erre ugrik a rendőrség

Autósok figyelem! - Erre ugrik a rendőrség

A rendőrség idén nyáron a közúti ellenőrzéseknél a jogosítványhoz szükséges egészségi alkalmassági vizsgálat érvényességét veszi górcső alá.

Azok közül, akiket eddig megbüntettek, szinte senki nem tudta, hogy az orvosi igazolás szinte minden esetben hamarabb lejár, mint maga a jogosítvány, és ez a tudatlanság büntetőpontokat is eredményező helyszíni bírságot jelent. Azonban egy egyszerű mozdulattal mi magunk is könnyen ellenőrizhetjük jogosítványunkat és kerülhetjük el az 5-50 ezer forintba kerülő szabálysértést.


Szűk két esztendő telt el azóta, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) átfogó rendőrségi akciót hajtott végre az elsősegély-csomagok ellenőrzésére. Akkor a rendőrség sorra büntette az autósokat és motorosokat a hiányzó vagy lejárt szavatosságú elsősegély-készletek miatt, és ennek következtében napok alatt országos hiánycikk lett az elsősegély-felszerelés. Idén nyáron a jogosítvány kiváltásához vagy meghosszabbításához szükséges orvosi alkalmassági vizsgálat érvényességének ellenőrzése az új rendőrségi favorit.

Amikor a hatóság átadja a gépjárművezetőnek a vadonatúj vagy meghosszabbított új plasztik jogosítványt, senki nem hívja fel az érintettek figyelmét, hogy az olvashatatlanságig miniatürizált vezetői engedély túloldalára nyomtatott dátumok és az apróbetűs magyarázatok mit jelentenek.

Teljes cikk...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.