Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2010. Július 29. 07:03, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

Autóipari alkatrész-beszállító cég fejleszt Mosonmagyaróváron: vége a válságnak?

Autóipari alkatrész-beszállító cég fejleszt Mosonmagyaróváron: vége a válságnak?

14 ezer négyzetméteres üzemcsarnok építését kezdi el az indiai SMR cégcsoport Győr megyében, Mosonmagyaróváron. A vállalkozás a világ visszapillantó-tükör piacának egynegyedét tudhatja magáénak, árbevétele az elmúlt évben 620 mil

Az SMR projektmenedzsere szerint további fejlesztéseken is gondolkodnak, mert úgy érzik, az új magyar kormány, például a társasági adó 10 %-ra csökkentésével, támogatja az új beruházók letelepedését.

Hindu papok áldották meg a jövő tavaszra elkészülő új üzemcsarnok helyszínét. A cégnél hisznek a gondviselésben, és úgy látják, a válság elmúlt: az autóipari beszállító cégeknek ismét vannak megrendelései, erre alapozzák magyarországi befektetésüket. Az indiai gyár hazai vezetői szerint a társasági adó csökkentése is azt mutatja, hogy az új kormány támogatni akarja az újabb munkahelyteremtéseket.

Takács Ferenc projektmenedzser, SMR Hungary Bt.

"Az nem titok, hogy ez egy profitorientált cég, és amennyiben profitot tudunk itt Magyarországon termelni, az alapja lehet egy jövőbeni új beruházásnak, vagy a cégcsoport további bővülésének. Mindenképpen örvendetes az, hogy a magyar állam és a magyar kormány megpróbálja támogatni a vállalkozásokat, hiszen ez alapján tudunk mi is fejlődni és fejleszteni."

A kormány szerint az új hazai adópolitikában is versenyképességre kell törekednie Magyarországnak a közép-európai régió más országai között.

Botos Balázs helyettes államtitkár, Nemzetgazdasági Minisztérium

"Magyarország egy versenyben áll a környező országokkal, és Európával is. Ez többféle verseny, többek között adóverseny is, ebben az adóversenyben mi eddig hátrébb voltunk, hiszen, ha a környező országokat, például Szlovákiát megnézzük, akkor sokkal kedvezőbb adófeltételek voltak. Ha most ezt mi biztosítani tudjuk a mi beruházóink számára, akkor ez jelentősen javítani fogja a további befektetéseket Magyarországon."

Mosonmagyaróváron az új munkahelyek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy minél kevesebben keressék boldogulásukat az osztrák feketegazdaságban.

Szabó Miklós polgármester, Mosonmagyaróvár, MDF-Fidesz

"A magasabban kvalifikált, jól képzett munkaerőt meg kell fizetni. És, ha csak egy kicsivel keresnek kevesebbet, mint a közeli Ausztriában, akkor nyilvánvalóan már nem éri meg nekik a napi ingázás, tehát mindenképpen mosonmagyaróvári munkahelyet fognak választani, és nem utolsósorban ide fizetnek majd személyi jövedelemadót is."

Győr-Moson-Sopron megyében a válság kirobbanása óta 6 autóipari beszállító cég szűnt meg. A visszapillantó tükröket gyártó indiai gyár az első, amely a recessziót követően letelepedik a térségben.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.