Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. Január 23. 11:17, péntek | Helyi
Forrás: Flesch Károly Kultúrális Központ

Átadták Mosonmagyaróváron a Karolina Kórház – Rendelőintézet Rehabilitáció II. felújított osztályt

Átadták Mosonmagyaróváron a Karolina Kórház – Rendelőintézet Rehabilitáció II. felújított osztályt

"Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a Nyugat-dunántúli Régió egészségügyi intézményeiben"

Az NYDOP-5.2.1/C-11-2012-0001 - „Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a Nyugat-dunántúli Régió egészségügyi intézményeiben” című pályázat keretében mintegy 235 millió forint támogatásban részesült a Karolina Kórház – Rendelőintézet az Európai Uniótól. A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásában valósult meg. A felújítási munkák véget értek, a betegek már birtokba vehették a megszépült osztályt. Az új műszerek, eszközök beszerzése is lezajlott. A beruházás eredményeképpen Mosonmagyaróváron van a térség egyik legjobban felszerelt ilyen jellegű Osztálya.

A Karolina Kórház – Rendelőintézet Rehabilitáció II. a főépületben található, az elmúlt évben teljesen megújult, megszépült, a beruházás végére a térség legjobban felszerelt, és legkorszerűbb ilyen osztálya lett. A betegek már birtokba vehették az új LCD televíziókkal felszerelt kórtermeket, a korszerűbb, motorosan emelhető ágyakat. Az új orvosi eszközök telepítése a napokban történik meg. A Rehabilitáció II. Osztályon súlyosabb állapotban lévő betegek rehabilitációja zajlik, akik több szakmacsoport ellátására is rászorulnak. Akár már a műtétet követő 1-2 héten belül elindulhat a rehabilitáció, ami kiemelkedő, hiszen az országos átlag ebből a szempontból a 3 hónap. Elmondható, hogy az Osztályról közel 100%-ban tudják rehabilitálni a betegeket, köszönhetően a szinte azonnal induló kezelésnek, és a magas színvonalú és sokoldalú ellátásnak. Olyan eszközök érkeztek a projekt keretében, melyek eddig nem voltak. Az itt folyó munkához elengedhetetlen a több szakterületen is megszerzett tapasztalat, tudás és hozzáértés – főleg a baleseti sérültek magas színvonalú rehabilitációjához. Az amputációknál pedig nagyon fontos, hogy az Osztály jó kapcsolatokkal rendelkezik az ortopédiai műszerellátókkal, minden testre helyezett segédeszköz (ortézis) elérhető.
A meglévő 8 kórterem 27 ággyal működik, és teljes egészében megújult, továbbá az egész osztály akadálymentessé vált. Az átalakítás során létrejött 4 darab kétágyas kórterem is, továbbá egy négyágyas, és három darab ötágyas.

A vendégeket Dr. Bertalan István főigazgató főorvos köszöntötte, majd az ünnepséget Dr. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár nyitotta meg. Beszédet mondott Dr. Iváncsics János Mosonmagyaróvár Város alpolgármestere és Dr. Nagy István országgyűlési képviselő, Földművelődési Minisztérium parlamenti államtitkára. A felújított Mozgásszervi Rehabilitációs osztályt ökumenikus áldásban részesítette Csáfordy Julianna mosonmagyaróvári református lelkipásztor, Kiss Miklós Győr-Mosoni Evangélikus Egyházmegye esperese és Bodó Zoltán magyaróvári plébános.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.