Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Július 16. 08:27, péntek | Helyi

Átadták a Nyugdíjas Egyetem diplomáit

Átadták a Nyugdíjas Egyetem diplomáit

Hivatalosan is lezárták a 2020/2021-es Nyugdíjas Egyetemet. Azok, akik legalább öt alkalommal regisztráltak az online játékra, átvehették diplomájukat.

A Nyugdíjas Egyetem tizedik szemeszterét a pandémia miatt online formában szervezték meg, de így is sikeresnek bizonyult az előadássorozat. Az előadásokat több mint hétezerötszázan nézték meg a közösségi oldalakon. Az előadások után elérhető online kérdőívek kitöltése regisztrációnak számított, így aki legalább ötször regisztrált, jogosulttá vált, hogy átvegye a tanévzáró ünnepségen oklevelét. Ezúttal összesen negyvenhatan vehették át diplomájukat.

Az idei szemeszterben ismét olyan témákat válogattak össze, amik egyrészt aktuálisak voltak, másrészt pedig kuriózumnak számítottak. Így az évad alatt szó volt többi között a Mosoni-síkság és régészetének történelméről, a mosonmagyaróvári vár évszázados titkairól, az Agrinatúr projektről, valamint a tüdőtranszplantációrólis. Előadók között szerepeltek Czuppon Tamás, a Hansági Múzeum igazgatója, dr. Guseo András ideggyógyász, pszichiáter és Dr. Lang György mellkassebész.

Az online adatok alapján az idei évben a legsikeresebb előadás dr. Vér Andrásé volt, aki az Agrinatúr projektről számolt be bővebben. Ezt az előadást több mint 1300-an nézték meg.

A Margaréta Nyugdíjas Klub tagja a Nyugdíjas Egyetem tanévzáró ünnepségén

A szervezők szeretnék minél hamarabb ismét személyes jelenlét mellett megszervezni a Nyugdíjas Egyetemet, azonban a tervek szerint a 2021/2022-es tanév még online formában zajlik majd. A következő szemeszterre hamarosan megnyitják az online jelentkezés lehetőségét is, és a jövőben is szeretnének minél színvonalasabb előadásokat eljuttatni a szépkorúak felé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.