Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Május 06. 08:17, csütörtök | Helyi

Apa-lánya bringatúra - két keréken támogatják az autizmussal élőket

Apa-lánya bringatúra - két keréken támogatják az autizmussal élőket

165 kilométer megtétele volt a cél május 1-jén és 2-án, az Apa-lánya bringatúra keretében. A kezdeményezést Szani Ferenc és lánya indították, hogy felhívják az autizmussal élőkre a figyelmet.

Szombathely és Mosonmagyaróvár között, 165 kilométert tett meg Szani Ferenc és lánya, az Apa-lánya bringatúra keretében. A cél, hogy felhívják a figyelmet az autizmussal élőkre, az integrációjukra, valamint, hogy jótékonysági gyűjtést szervezzenek külnöbző intézményeknek.

"Évek óta bicikliztünk már a lányommal, amikor az egyik útunkon a feleségem javaslatára elkezdtünk egy gyűjtést a kisfiunk, Dani iskolájának. Ebből nőttük ki aztán magunkat, hiszen az utjainkon mindig más és más szervezeteknek szervezünk gyűjtést" - mondta el Szani Ferenc, az Apa-lánya bringatúra indítója.

A programhoz a szombathelyi Savaria Egyetemi Központ is csatlakozott, ahol 2000-ben indítottak el egy kezdeményezést, aminek célja, hogy a társadalmi felelősségvállalás jegyében indítsanak projekteket. Személyes ismeretség lévén sikerült felvenni a kapcsolatot az intézménnyel, hogy a segítéSEK program keretében támogassák az Apa-lánya bringatúrát, Lenkai Nóra, az ELTE Savaria Egyetemi Központ rekorti biztosának kordinálása mellett.

A befolyt összegből a szombathelyi Aranyhíd és a mosonmagyaróvári Éltes EGYMI-t támogatják. Az Éltes EGYMI a felajánlásoknak köszönhetően egy olyan szoftvert tud beszerezni, amivel az autista gyermekek piktogrammos oktatását végezhetik el. Mivel óriási összefogás alakult ki az akció során, így a szoftver mellett eszközöket, laptopot, tabletet is tud vásárolni az iskola - mondta el Éder Etelka, az Éltes EGYMI intézményvezetője.

A gyűjtést egyészen gyereknapig folytatják, a felajánlásokat pedig az Éltes Mátyás Alapítvány a Fogyatékos Gyermekekért számlaszámára várják. (11737076-20065049)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.