Városlista
2021. június 14, hétfő - Vazul

Hírek

2021. Május 06. 08:17, csütörtök | Helyi

Apa-lánya bringatúra - két keréken támogatják az autizmussal élőket

Apa-lánya bringatúra - két keréken támogatják az autizmussal élőket

165 kilométer megtétele volt a cél május 1-jén és 2-án, az Apa-lánya bringatúra keretében. A kezdeményezést Szani Ferenc és lánya indították, hogy felhívják az autizmussal élőkre a figyelmet.

Szombathely és Mosonmagyaróvár között, 165 kilométert tett meg Szani Ferenc és lánya, az Apa-lánya bringatúra keretében. A cél, hogy felhívják a figyelmet az autizmussal élőkre, az integrációjukra, valamint, hogy jótékonysági gyűjtést szervezzenek külnöbző intézményeknek.

"Évek óta bicikliztünk már a lányommal, amikor az egyik útunkon a feleségem javaslatára elkezdtünk egy gyűjtést a kisfiunk, Dani iskolájának. Ebből nőttük ki aztán magunkat, hiszen az utjainkon mindig más és más szervezeteknek szervezünk gyűjtést" - mondta el Szani Ferenc, az Apa-lánya bringatúra indítója.

A programhoz a szombathelyi Savaria Egyetemi Központ is csatlakozott, ahol 2000-ben indítottak el egy kezdeményezést, aminek célja, hogy a társadalmi felelősségvállalás jegyében indítsanak projekteket. Személyes ismeretség lévén sikerült felvenni a kapcsolatot az intézménnyel, hogy a segítéSEK program keretében támogassák az Apa-lánya bringatúrát, Lenkai Nóra, az ELTE Savaria Egyetemi Központ rekorti biztosának kordinálása mellett.

A befolyt összegből a szombathelyi Aranyhíd és a mosonmagyaróvári Éltes EGYMI-t támogatják. Az Éltes EGYMI a felajánlásoknak köszönhetően egy olyan szoftvert tud beszerezni, amivel az autista gyermekek piktogrammos oktatását végezhetik el. Mivel óriási összefogás alakult ki az akció során, így a szoftver mellett eszközöket, laptopot, tabletet is tud vásárolni az iskola - mondta el Éder Etelka, az Éltes EGYMI intézményvezetője.

A gyűjtést egyészen gyereknapig folytatják, a felajánlásokat pedig az Éltes Mátyás Alapítvány a Fogyatékos Gyermekekért számlaszámára várják. (11737076-20065049)

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 10. 13:20, csütörtök | Helyi

Megújult a református templom

Két évvel ezelőtt kezdték a munkálatokat, melynek során bővítették a templomot, liftet szereltek be, orgonát építettek és a gyülekezeti terem, valamint a parókia is megújult.

2021. Június 10. 08:41, csütörtök | Helyi

A Karolina Kórház további működéséről biztosít Nagy István

Közösségi oldalán cáfolta a mosonmagyaróvári Karolina Kórház-Rendelőintézettel kapcsolatos megjelent híreket Nagy István. Mint a térség országgyűlési képviselője fogalmazott, a kórház működése napokon belül helyre áll.

2021. Június 09. 15:55, szerda | Helyi

Állattartó telepek korszerűsítése - sikeresen pályáztak a gazdák

Támogatói okiratokat adott át dr. Nagy István agrárminiszter Győr-Moson-Sopron megye gazdáinak, 32-en pályáztak sikeresen állattartó telepeik korszerűsítésére.

2021. Június 09. 14:34, szerda | Helyi

Megkezdik a szúnyoggyérítést Mosonmagyaróváron

Földi és légi biológiai módszerekkel kezdik meg a védekezést a lárvák ellen, míg a kifejlett szúnyogok elleni kezelések földi kémiai módszerekkel történik. A használt szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el.