Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Június 09. 15:55, szerda | Helyi

Állattartó telepek korszerűsítése - sikeresen pályáztak a gazdák

Állattartó telepek korszerűsítése - sikeresen pályáztak a gazdák

Támogatói okiratokat adott át dr. Nagy István agrárminiszter Győr-Moson-Sopron megye gazdáinak, 32-en pályáztak sikeresen állattartó telepeik korszerűsítésére.

A hivatalos átadó előtt egy kötetlen beszélgetésre várta Nagy István agrárminiszter a megye gazdáit a Part Rendezvényházba, ahol bármilyen felvetéssel, problémával, kérdéssel fordulhattak hozzá. Ezután vette kezdetét a támogatói okiratok átadása alkalmából szervezett ünnepség.

32 gazda pályázott sikeresen a megyéből, mintegy 10, 5 milliárd forint értékben.Nagy István agrárminiszter elmondta sok telepen fizikai munkaerőre is szükség van. Hogy ezt ki tudják váltani, új technológiákra is szükség van, egyebek mellett ezért is írták ki a pályázatot mintegy 50 milliárd forintos keretben, ezt azonban a nagy érdeklődésre való tekintettel megötszörözték,260 milliárd forintra emelték a keretet.

Az állattartó telepek korszerűsítésére kiírt pályázat melletta kisebb családi vállalkozások is lehetőséget kapnak arra, hogy pályázatok útján támogatásokat szerezzenek. A 15 ezer eurós kisüzemi pályázathoz önerő sem kell, és felülről nyitott, vagyis minden érvényes jelentkezés után jár a támogatás. A kisebb állattartó gazdaságok telepeinek fejlesztését szolgáló, 30 milliárd forint keretösszegű pályázatra július 22-ig lehet benyújtani az igényeket. A baromfi- és sertéstartó telepek fejlesztése esetében maximum 100 millió forint, a szarvasmarhatartó telepek fejlesztésére maximum 50 millió forint, a juh- és kecsketartó telepek és a többi állatfajhoz kapcsolódó telepek fejlesztése kapcsán pedig maximum 20 millió forint lehet a támogatás mértéke.

Fotó: Fekete István

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.

2024. Február 20. 11:51, kedd | Helyi

Mit kezdjünk veszteségeinkkel?

Igazi Barbara személyiségfejlesztő, Gyászfeldolgozás Módszer specialista, integrál tanácsadó \"Mit kezdjünk veszteségeinkkel?\" című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban.