Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Október 24. 19:35, csütörtök | Helyi
Forrás: Goodwill

Alkatrész technológia fejlesztése a VERITAS DUNAKILITI Kft-nél

Alkatrész technológia fejlesztése a VERITAS DUNAKILITI Kft-nél

A VERITAS DUNAKILITI Kft. több mint 52 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a „Komplex technológiai fejlesztés és foglalkoztatás támogatása” című pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) társfinanszírozásával valósul meg.

A több mint 245 millió forint összköltségű fejlesztési projekt 2012. december elején vette kezdetét. A támogatás összegét a VERITAS DUNAKILITI Kft. gyártó-, és információtechnológiai eszközök beszerzésére, illetve infrastrukturális beruházásra fordítja, melynek eredményeként magas színvonalú autóipari termékeket képes előállítani, ezáltal minimum 10 %-os árbevétel-növekedést várható. A vállalkozás Dunakilitin található telephelyén megvalósuló projekt keretein belül a minőség javítását szolgáló berendezések (pl. szivárgás-mérőszámítógép, duplacsöves présgép), illetve az azonnali vizsgálatok elvégzését lehetővé tevő laboreszközök, valamint a földelési feszültséget mérő műszerkészlet és a vizsgálatok elvégzéséhez szükséges mérőeszközök kerülnek beszerzésre, valamint megvalósítják a mérőműszerek levegőellátásához nélkülözhetetlen légcsatorna tetőkivezetését, és beszerzik a levegőellátáshoz szükséges eszközöket is. A tervek szerint a 2013 év végén záruló komplex beruházás eredményeként 4 új munkahely jön létre.

A VERITAS DUNAKILITI Kft. a támogatás elnyerésével tovább erősítheti elsődleges beszállítói pozícióját, elősegítve a régió fejlődését, továbbra is hozzájárulva a régióban dolgozó munkavállalók hosszú távú foglalkoztatásához. A pályázat keretében elnyert támogatás egyedülálló lehetőséget biztosít a cégnek arra, hogy megerősítse, illetve stratégiailag növelje pozícióját az autóiparban.

A VERITAS DUNAKILITI Kft. a német Poppe-Veritas Holding GmbH & Co Konszern tagja, a Veritas AG autóipari beszállító 100 %-os tulajdonú magyar leányvállalata. A konszern főbb gyártmányai az üzemanyag rendszerek, továbbá a turbócsövek és a fröccsöntött termékek. A dunakiliti székhelyű társaság tevékenysége az 1995. évi megalakulás óta közel változatlan, gyártókapacitásának 75 %-át főként üzemanyag-, olaj- és levegővezetékek, vezetékrendszerek összeszerelése jelenti, 25 %-át gumi vulkanizálás teszi ki. Jelen technológiai beruházással a cég célkitűzése, hogy megfeleljen a felvevőpiac egyre magasabb szintű elvárásainak, az autóipari fejlődés kívánalmainak, illetve a szigorú biztonsági előírásoknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.