Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Január 06. 18:03, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Alig lassul a keresetek növekedési üteme idén

Alig lassul a keresetek növekedési üteme idén

A keresetek tavalyinál valamivel enyhébb növekedésére számítanak az MTI-nek nyilatkozó elemzők az idei évben is, amiben a korábbinál nagyobb szerepet játszhatnak majd a kormányzati intézkedések.

Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb jelentéséhez fűzött és az MTI-hez eljuttatott kommentárjában arra hívta fel a figyelmet, hogy 2020-ban már egyszámjegyűre lassulhat a bérdinamika. Ugyanakkor könnyen lehet, hogy év közben bejelentenek újabb bérrendezéseket a közszférában, így egyáltalán nem zárható ki, hogy idén is 10 százalék felett emelkedjenek a bérek.

Horváth András, a Takarékbank vezető elemzőjének megítélése szerint 2020-ban is 9 százalékot meghaladó bérnövekedés várható, ami 5,5 százalék körüli reálbér növekedést jelent. A továbbra is feszített munkaerőpiac és a rekord alacsony munkanélküliség miatt a bérnövekedés dinamikája a következő időszakban is hasonlóan intenzív marad.

Regős Gábor, a századvég Gazdaságkutató makrogazdasági üzletágának vezetője 2020-ban a bérek tavalyinál némileg lassabb, de továbbra is erőteljes növekedésére számít, az átlagos növekedés megközelítheti a 10 százalékot. Ebben fontos szerepet játszhatnak majd a közszféra bérrendezései is, továbbá a szociális hozzájárulási adó idei esetleges további csökkentése szintén a bérek növekedésének irányába hathat.

Címkék: bér, emelkedés, fizetés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére