Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. Október 25. 17:36, vasárnap | Helyi
Forrás: MKC SE

Alapszakasz 8. forduló I Mosonszolnoki Sportcsarnok I MKC SE – Budaörs

Alapszakasz 8. forduló I Mosonszolnoki Sportcsarnok I MKC SE – Budaörs

A szezon során először léphettünk pályára abszolút esélyesként.

Ugyan a teljesítményünket komoly hullámvölgyek tarkították, amelyek időnként ijedtséget is okozhattak, a csajok végül vették az akadályt és derekasan helyt álltak. Megérdemelten győzött a jobb csapat.

Komoly győzelmi esélyekkel léptek pályára a csajok a nyolcadik forduló alkalmával, ami Szepesi Ivett büntetője révén mosonmagyaróvári előnnyel indult. Ez utóbbi viszont csak pillanatnyi állapot volt, mivel a Budaörs gyorsan át is vette az irányítást és két-három gólos előnyt épített. A közel öt perces hazai gólcsendet végül Dombi Luca frappáns találata törte meg, sajnos azonban felszálló ágra még nem helyezte együttesünket. Kissé bizonytalanul és zavarodottan játszottunk. Gyenge védelmünket könnyen átjátszotta a vendég csapat, akinek ekkor a kapusteljesítménye is kifejezetten jól szuperált. Fiatal játékosainkat kissé megzavarta a tudat, hogy egyértelmű esélyesként kell bizonyítsanak a népes hazai közönség előtt. Emiatt valós tudásuk kibontakoztatására egészen a huszadik percig kellett várni. A félidőig hátralévő időben először kiegyenlítettünk, majd a vezetést is megszereztük. Emellett a játékunk is elkezdett hasonlítani arra az akaratos, lendületes és elhivatott kézilabdára, amely csapatunkat általában jól jellemzi. Két gólos előnnyel mehettünk a félidei pihenőre.

A második játékrész első perceiben még úgy tűnt, hogy tartósan fej-fej mellett versenyzünk majd. Nem így alakult, már a 35. percben sikerült hárommal elszakadni és ezzel párhuzamosan pedig egyre magabiztosabb támadásokat vezetni. Ezután viszont már-már földöntúli harmónia hatotta át az együttest és megállíthatatlan menetelésbe kezdtek. Gyors egymásutánban először Gerháth Fanni, majd Katona Flóra duplázott, míg a Budaörs komoly gólínségben szenvedett az áthatolhatatlan mosonmagyaróvári fal miatt. Ha nem is a védelmen, akkor Csapó Kyra bravúros védései segítették a csapat dolgát. A negyvenedik percben már héttel vezettünk, amit aztán eredményesen és hasonlóképp magabiztosan őriztünk is egészen az ötvenedik percig. Ekkor viszont minden addigi felborult és teljesen megváltozott a játék képe. Először kettős emberhátrányba kerültünk, amit meglovagolva a budaörsiek három gólt is ledolgoztak tetemes hátrányukból. A játékunk kissé ijedté és kapkodóvá vált, amit megint csak jól értékesített ellenfelünk és kegyetlenül bekasszírozott rajtunk minden hibát, mígnem már csak három perc volt hátra és egy gólra olvadt meghatározó előnyünk. Ekkor viszont feltámadt az akarat és először Dombi Luca, majd pedig Szepesi Ivett oltott tüzet és akadályozta meg, hogy a budaörsiek kiegyenlítsenek. Nagyjából ezeknek a találatoknak köszönhetően észhez tért a csapat, és megmentette a meccset. Végül, még ha csak egy góllal is, de megérdemelt győzelem született. Szép volt csajok!

Mestermérleg

Hlavaty Tamás: Mi voltunk az esélyesek és ez először kissé megzavarta a lányokat. Összességében sok ziccert hibáztunk a meccsen és emiatt komoly hullámvölgyeket jártunk be. Örülök a győzelemnek és a lényeg, hogy megvan a két pont. A hibákat viszont ki kell értékelni és ahol lehet, le kell vonni a tanulságot.
Mihályi Attila: Nem voltunk kellőképp rutinosak a bravúrhoz, ennek ellenére úgy gondolom, hogy a szezon során ez volt az eddigi legkiegyensúlyozottabb teljesítményünk. Sok munka vár még ránk, de bízom benne, hogy a tavaszi fordulókra már némiképp beér a munka gyümölcse.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.