Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. November 22. 18:25, vasárnap | Helyi
Forrás: MKC SE

Alapszakasz 11. forduló I Mosonszolnok I MKC SE – DVSC TVP

Alapszakasz 11. forduló I Mosonszolnok I MKC SE – DVSC TVP

Az évben az utolsó hazai bajnoki mérkőzése zajlott tegnap este a Mosonszolnoki Sportcsarnokban a Mosonmagyaróvári Kézilabda Clubnak.

Monika Rajnohová váratlan kiesése kissé felborította az előzetes taktikai elképzeléseket, ugyan a hazaiak szörnyű első félidei teljesítményükre ez sem lehetett magyarázat. Végül azért javítottak és a csapategység révén sikerült némileg kiköszörülni az első félidőben esett csorbát.

A játék elején ugyan az első gólt a mieink szerezték, de aztán a vendég gárdának viszonylag hamar sikerült három góllal is meglépni tőlünk. Ekkor még tudtak reagálni a csajok és kimondottan biztató teljesítményt mutatva kiegyenlítették az állást és visszadolgozták magunkat a játékba. Majd mintha minden egy pillanat alatt összeomlott volna és hosszú percekig pontot sem szereztünk, miközben a debreceniek szinte átrohantak a védelmünkön. Bouti és Dombi beállása ugyan lendületesebbé és lelkesebbé tette a játékot, de a teljesítményt jelentősen nem javította. Egyre jobban gyűrt minket maga alá a debreceni offenzíva, amin a játékrész végéig lényegében nem is sikerült felülkerekedni.
„Az első félidő rettentő volt, egyáltalán nem segítettük egymást, így lényegében nem volt védelmünk és hatékony támadásaink sem. Egész héten nagyon keményen készültük úgy, hogy munka közben szinte felszántottuk a parkettát. Azt hittem át tudjuk hozni ezt az intenzitást a mérkőzésre, sajnos nem sikerült.”
– értékelte az első félidőt Szepesi Ivett.
Az első félidei intenzitáshoz képest nagyon kevés találat született a második játékrészben. Lassabb és nyugodtabb játékot produkáltak a csajok, miközben a védelmet is sikerült összeszedettebbé és egységesebbé formálniuk. Vesztenivaló híján lényegében minden kártyájukat kijátszották, így Hlavaty Tamás vezetőedző szinte az egész keretet játékba hozta. A taktikai változtatások eredményesnek bizonyultak, hiszen végül 10:7 arányba nyerték is a mosonmagyaróváriak a második játékrészt. Ez némi vigaszt hozhatott a kék-piros szívnek, hiszen egy elpuskázott félidő után végül azért összeszedett és harcos játékot is láthatott a közönség.
„A második félidőben elkezdtük segíteni egymás játékát, miközben Zeljana eredményesen támogatott minket a kapuban, hiszen ziccereket és hetest is fogott. Ekkor már csapategységben álltunk ki a Debrecen ellen és ez volt a kulcsa annak, hogy közelebb tudtunk kerülni hozzájuk a félidő során. Nagyon szomorúak vagyunk, hogy így kell búcsúzzunk a téli szünet előtt, de mindent meg fogunk tenni az eredményesebb visszatérésért.” – értékelte a második játékrészt Szepesi Ivett a csapat kapitánya

Vezetőedzői nyilatkozatok

Hlavaty Tamás: Az első félidőben nem volt védelmünk, sem pedig kapusteljesítményünk. Lényegében egyszerűbb gólok mentén rutinból lejátszott minket az ellenfél. Ez pedig alapjaiban pecsételte meg a mérkőzést.

Varga József: Nagyon jó első félidőt produkáltunk, de aztán a másodikban a figyelmeztetésem ellenére is leültünk. Ha tovább dolgoztunk volna azon a hőfokon amin az elsőben, akkor ez egy jóval szellősebb győzelem lett volna.

Korosztályos eredmények

MKC SE – DVSC TVP
Ifjúsági korosztály: 29:24 (19:12)
Junior korosztály: 24:32 (12:16)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.