Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2010. Március 02. 08:10, kedd | Helyi
Forrás: mosonmagyarovar.hu

Aláírták a Barátság utca támogatási szerződését

Aláírták a Barátság utca támogatási szerződését

A mosonmagyaróvári önkormányzat sikerrel szerepelt az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretein belül meghirdetett „Belterületi utak fejlesztése” című pályázaton. Az értesítés szerint a kérelmet 107.149.788 forint elszámolható öss

A város életében jelentős projekt támogatási szerződését tegnap délelőtt Horváth Jácint, a Nyugat Dunántúli Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője és Szabó Miklós polgármester írta alá.


A városvezető elmondta: a hónapokon belül megújuló út 1290 méter hosszú és 6 méter széles időtálló burkolatot kap. A munkálatok fontossága abban rejlik, hogy a Barátság utcával érintett ingatlanokon nagyszámú ipari, kereskedelmi és szolgáltató vállalkozás székhelye található. Az önkormányzat a beruházás révén az eddig sokakat bosszantó közlekedési problémák megoldását várja. A cél az, hogy a fokozott igénybevételnek, a nagy terhelésnek ellenálló, erős pályaszerkezet épüljön meg.
A kivitelezés a közbeszerzési eljárás sikeres lezárása után idén nyáron zajlik majd, s a jelenlegi pályaszerkezetre további két rétegben felvitt aszfaltburkolattal készül el a végleges felület. Az útépítés mellett a zöldfelületek fejlesztését is feladatul tűzte ki az önkormányzat: közel 5000 négyzetméternyi zöldterületet füvesítenek, 82 darab előnevelt fa ültetését tervezik kétoldali fasor kialakításával, s az útépítéssel egyidejűleg megvalósítandó feladatok közé tartozik a megfelelő vízelvezetés biztosítása is.
A dokumentum aláírása előtt Horváth Jácint kiemelte: nincs még egy olyan város, mely annyi eredményes pályázattal rendelkezne, mint Mosonmagyaróvár. A Lajta-parti település a Nyugat-dunántúli Operatív Program mind az öt prioritásában sikerrel szerepelt az elmúlt időben, s ami talán még ennél is fontosabb: a már befejezett projekteket megbízhatóan és színvonalasan vitte végig.
A Barátság utca felújítására vonatkozó támogatási szerződés aláírásával újabb fejezet kezdődik, a közbeszerzés előkészítését és lefolytatását követően hamarosan megindul maga a kivitelezés is.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.

2024. Február 20. 11:51, kedd | Helyi

Mit kezdjünk veszteségeinkkel?

Igazi Barbara személyiségfejlesztő, Gyászfeldolgozás Módszer specialista, integrál tanácsadó \"Mit kezdjünk veszteségeinkkel?\" című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban.