Városlista
2020. október 30, péntek - Alfonz

Hírek

2020. Október 16. 10:17, péntek | Helyi

Aláírásgyűjtés a veszélyes anyag raktár ellen

Aláírásgyűjtés a veszélyes anyag raktár ellen

Aláírásokat gyűjtenének, hogy ne épüljön veszélyes anyagokat tároló raktár Mosonmagyaróváron.

Egy hónappal ezelőtt tartottak lakossági fórumot arról, hogy a CB Engeneering Kft. veszélyes anyagokat raktározna Mosonmagyaróváron. A cég már el is indította az engedélykérelmet, a katasztrófavédelem azonban visszaküldte a dokumentumokat hiánypótlásra.Árvay István polgármester és a képviselőtestület is számos kérdést vetett fel a veszélyes anyagok raktározásával kapcsolatban, azonban az önkormányzatnak nincs engedélyezési hatásköre.

Egy komáromi akkumulátor gyártó cég használná a mosonmagyaróvári területet puffer raktárként, melyben mérgező port és elektrolitot tárolnának. Nemcsak a képviselők és a polgármester fogalmazták meg aggályaikat, a helyiek sem támogatják, hogy veszélyes anyagok közelében éljenek. A napokban a közösségi oldalon Ábrahám Tivadar önkormányzati képviselő hívta fel a figyelmet arra, hogy a raktár létesítése ellen lakossági tiltakozás, aláírásgyűjtés indult.

A lakossági fórumon elhangzott azonban az is, hogy az önkormányzatnak és a lakosságnak gyakorlatilag nincs beleszólása az engedélyezési folyamatba.Az engedélyt a veszélyes anyag raktárra a katasztrófavédelem adhatja meg. A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság iparbiztonsági főfelügyelője elmondta: amennyiben a cég megteremti a jogszabályoknak megfelelő előírásokat, az engedélyt meg kell adniuk.

A Mosonmagyaróvári Városi TV riportja a témával kapcsolatban:

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 29. 11:19, csütörtök | Helyi

Szünetel a vízszolgáltatás

Szünetel a vízszolgáltatás november 2-án a Tímár utca teljes területén.

2020. Október 29. 11:10, csütörtök | Helyi

Hosszabb temetői nyitva tartás a hétvégén

Hosszabb ideig tartanak nyitva a mosonmagyaróvári temetők az ünnepek alatt.

2020. Október 29. 11:00, csütörtök | Helyi

Az OSE Lions II. ellen lépett pályára a Mogaac DSE

A Férfi NB II. nyugati csoportjának következő fordulójában, az OSE Lions II. ellen lépett pályára a Mogaac DSE idegenben.

2020. Október 29. 10:56, csütörtök | Helyi

Néma kiáltás - a rendőrség sokkoló kiállítása

“Néma kiáltás” nevet kapta az a kiállítás, melyet egy napra a mosonmagyaróváriak is megnézhettek a Flesch Központ előtt. Az 55 sziluett azokat az embereket szimbolizálja, akik tavaly vesztették életüket a megye útjain.