Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2010. Július 30. 11:39, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

Adósságcsapdában egy mosonszolnoki család: keddig az utcára kerülhetnek?

Adósságcsapdában egy mosonszolnoki család: keddig az utcára kerülhetnek?

Ugyan a kilakoltatási moratóriumot múlt csütörtökön megszavazta a parlament, a Győr-Moson-Sopron megyei Varga József és családja mégis könnyedén az utcára kerülhet. A törvényt ugyanis még nem hirdették ki, a mosonszolnoki Vargáék ped

Vargáék 2007-ben vettek fel 3,6 millió forint hitelt, de a megromlott anyagi körülményeik és a válság miatt nem tudták folyamatosan fizetni. Házukat liciten 2010 tavaszán elárverezték a fejük fölül, az új tulajdonos a 10 milliós értékűre becsült házhoz 3,9 millióért jutott hozzá. Ebből Vargáék tartozását ki is fizették a bank felé, ám a tőkének a kamata is megközelíti a 4 millió forintot, ezt viszont azóta is folyamatosan vonja a bank az idős férfi és másik, önálló háztartásban élő fia jövedelméből. A 66 éves ember ezért a 105 ezer forintos nyugdíjából 27 ezer forintot kap kézhez, és a család másik ingatlanját is jelzáloggal terhelte már meg a bank. Varga József attól fél, ha a 2011. áprilisáig meghosszabbított kilakoltatási moratórium kihirdetése nem történik meg a Magyar Közlönyben augusztus 3-ig, végleg kirakják az otthonából.

Varga József, Mosonszolnok: "Feleségem elmegy majd valamelyik gyerekhez, a fiam elmegy a barátnőjéhez, én meg megyek két méterrel a föld alá. Nem látok semmilyen reményt! Hova menjek, mit csináljak? Nincs sajnos nem tudok sajnos, akármit is próbáltam, nem tudok mit csinálni, elképzelésem sincs, hogyan tudnék kijönni ebből az adósságból. Nem tudom. Hát a fiam, aki miatt ebbe a helyzetbe kerültem, őtőle is vonják, úgy néz ki, meg is mondta nekem az ügyvéd, hogy az ő házát is elveszik, ők is hasonló cipőben vannak a törlesztéssel kapcsolatban."


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.