Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Augusztus 04. 08:20, szerda | Helyi
Forrás: Nyugathír

A mosonmagyaróvári diákok ügyvédje: "Bepereljük Philadelphia városát!"

A mosonmagyaróvári diákok ügyvédje: "Bepereljük Philadelphia városát!"

A napokban adja be a szükséges iratokat az illetékes bíróságra a philadelphiai hajóbalesetben elhunyt fiatalok szüleinek ügyvédje. A családok magyar származású amerikai ügyvédje elmondta: egyelőre nem tudni, ki és hol hibázott. Rónai P

„Bepereljük Philadelphia várost, pereljük a gyárat, aki csinálta a kacsahajót, és a kapitányokat, akik vezették a hajót" - nyilatkozta kedden az Egyesült Államokban élő Rónai Péter ügyvéd.
Azt mondta: 11 éve már történt egy baleset egy ilyen típusú vízibusszal. Akkor léket kapott, és pillanatok alatt elsüllyedt. 13 ember vesztette életét. A baleset után az amerikai Nemzeti Közlekedésbiztonsági Bizottság figyelmeztette a gyártó céget, hogy tegye biztonságosabbá ezeket a járműveket, de ez nem történt meg.
„Ez 1999-ben történt, de nem tanulták meg a leckét. Meg akarjuk büntetni, hogy ez soha ne történjen még egyszer valaki mással" - mondta Rónai Péter.
Az ügyvéd azt tervezi, hogy a per során a túlélő gyerekeket is tanúként hallgatják meg. A mosonmagyaróvári diákoknak a város pszichológusi segítséget is felajánlott.
„A két áldozat temetése után a balesetet átélő és szerencsésen hazatért gyerekek és a kísérőtanárok, valamint néhány szülő részvételével történt meg ez a pszichológusi tanácsadás" - mondta Szabó Miklós, Mosonmagyaróvár polgármestere.
A szakember részt vesz majd annak az osztálynak az első tanítási napján is, amelyből a balesetben elhunyt Dóra hiányzik szeptembertől.
A július 7-én Philadelphiában egy uszállyal ütközött és elsüllyedt kacsahajó fedélzetén 37 ember utazott, köztük 13 magyar diák. Egy 20 éves fiú és egy 16 éves lány nem élte túl a tragédiát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.