Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Március 05. 08:08, péntek | Helyi
Forrás: Capital Communications

A hétvégén Győrben dobhatják be üzeneteiket 2030-nak

A hétvégén Győrben dobhatják be üzeneteiket 2030-nak

Az EDF DÉMÁSZ – a hazai árampiac egyik legjelentősebb szereplője – a fenntartható fejlődés iránti elkötelezettsége jegyében, február végén elindította Időkapszula kampányát. A két évtizedet átölelő akcióhoz Görög Zita műsor

A 2010 januárjától EDF DÉMÁSZ néven működő áramszolgáltató eddigi legnagyobb környezettudatossági akciójának célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a jövőt fenyegető környezeti veszélyekre és a holnapközpontú gondolkodás fontosságára. A március 5-e és 7-e között Győrbe érkező kampány során, az Árkád bevásárlóközpontban (9027 Győr, Budai út 1.) elhelyezett standoknál bárki megfogalmazhatja a jövő nemzedéknek szánt ígéretét: leírhatja vagy akár le is rajzolhatja, hogy mit tesz, és a jövőben mit vállal a környezet megóvása, a fenntartható fejlődés biztosítása érdekében. Az üzeneteket őrző időkapszulákat 2010. május 7-én, Szegeden helyezik el, és felavatnak egy emlékművet is. Húsz évvel később, 2030 májusában a jövőüzeneteket kibontják, és a feladóknak visszaküldik.

Az EDF DÉMÁSZ Időkapszula kampányának védnökeként szerepet vállaló Görög Zita évek igyekszik ráirányítani a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. Két kisgyermek édesanyjaként, nem a magyarázatokban, hanem elsősorban a példamutatás erejében hisz: „Otthon kevesebb energiát és vizet használok, nem szemetelek, nem dohányzom, ha lehet, tömegközlekedéssel vagy gyalog járok, nem nyomtatok, ha lehet magyar terméket választok. A bolygónknak pedig azt üzenem, hogy amennyiben - 2030-ban - még élhető vagy és nem szipolyoztunk ki teljesen és van remény az újrakezdésre, kérlek, fogadj minket szeretettel és ígérem, vigyázunk rád".

Vajda Attila, olimpiai és világbajnok kenus elsősorban a bolygó vízkészletének megőrzését tartja kiemelkedő fontosságúnak, ezért a 2030-ban élőknek a következő üzenetet küldte az Időkapszulában: „Mint a vízi sportok és a kajak-kenuzás szerelmesének, számomra a fenntartható fejlődés azért kiemelt fontosságú, mert a jövőnk egyik legnagyobb kihívása az ivóvízhiány megoldása, és tiszta, iható édesvíz biztosítása a Föld hatmilliárd lakója számára. Szeretném, ha 2030-ban 47(!) évesen továbbra is kerékpárral közlekednék Szeged városában. A sporttól nem szeretnék eltávolodni, és remélem, hogy 20 év múlva a hajók anyaga még jobban fejlődni fog és még inkább környezetbarát lesz. A kajak-kenu pályák vízminőségével kapcsolatban pedig remélem, hogy továbbra is megfelelőek lesznek kenuzásra."

A rendezvénysorozat következő állomásai:

Debrecen Fórum és Győr Árkád, 2010. március 5-7.
Kecskemét Malom, 2010. március 12-14.
Miskolc Pláza, 2010. március 19-21.
Budapest WestEnd és Békéscsaba Csaba Center, 2010. március 26-28.
Baja Tesco, 2010. április 2-3.
Pécs Árkád, 2010. április 16-18.

A szegedi EDF DÉMÁSZ Galériában (Szeged, Klauzál tér 9.) a kampány teljes ideje alatt (február 26-május 6.) várják a jövőüzeneteket a szervezők. A kampány részleteiről, a pontos helyszínekről és időpontokról a www.edf.hu oldalon tájékozódhat.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.