Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Április 18. 04:32, hétfő | Helyi
Forrás: Nyugathír

A Győr-Moson-Sopron megyei települések büdzséjéből hiányzik a tűzoltók túlórapénze

A Győr-Moson-Sopron megyei települések büdzséjéből hiányzik a tűzoltók túlórapénze

Közel 6,5 milliárd forintról van szó, amelyet az állami tűzoltóságoknak járó 72 millió forint kivételével az önkormányzatoknak kellene megtéríteniük.

A legtöbb településen ehhez nincs meg a rendelkezésre álló forrás, azt mondják, állami támogatás nélkül nem tudják a több tízmillió forintos összeget kifizetni. Az önkormányzati vezetők hozzáteszik, a szocialista kormányok hibája, hogy a tűzoltók nem kapták meg a 2004 és 2007 között esedékes túlórapénzüket, és méltánytalanság volna, ha a korábbi rossz döntés miatt most a helyhatóságokon csattanna az ostor.

"A tűzoltóság hétköznapi működésének fenntartása nem volt sohasem az önkormányzatok feladata" - mondta Nagy István mosonmagyaróvári polgármester.A Lajta-parti városban39 millió forintot kell kifizetni 70 túlórapénzre jogosult tűzoltónak. A polgármester azt mondja, a 30 ezres város költségvetésében nincs ennyi tartalék. Nagy István jobbnak látta volna, ha az önkormányzatokra bízzák az egyeztetéseket a tűzoltók érdekképviseleteivel.

Nagy István polgármester, Mosonmagyaróvár, Fidesz-KDNP:"Mosonmagyaróvár már volt hasonló helyzetben, az egészségügyben, amikor a kórházi dolgozók ügyeleti perének esete forgott fenn, de akkor az önkormányzat a szakszervezettel peren kívül megegyezett, és különböző alkuk után kifizettük azt az összeget, ami járt. De a tűzoltókkal nem az önkormányzat állt perben."

A Belügyminisztériumban későbbre ígértek döntést arról, hogy az önkormányzatok kapnak-e állami támogatást a túlórapénzek kifizetéséhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.