Városlista
2024. június 25, kedd - Vilmos

Hírek

2012. Május 31. 07:59, csütörtök | Helyi
Forrás: Oxygen Media

A Vodafone is tarifát emel

A Vodafone is tarifát emel

A Telenor után a Vodafone is jelezte, hogy részben átterheli előfizetőire a távközlési adót.

A szektort a hagyományos, minden más céget érintő adók mellett 2010 óta egy különadó, az úgynevezett válságadó is sújtja, amely jelentős hatással van a 2013 márciusában záródó pénzügyi évére. Az új telefonadó egy újabb súlyos teher, amit a társaság ezúttal már nem tud egyedül vállalni, többek között azért sem, mert a válságadóval ellentétben itt nem ideiglenes adóról van szó, ezért a Vodafone a telefonadó bevezetése miatt a tarifái módosítására kényszerül. A témával kapcsolatban a társaság sajtótájékoztatót tart majd, ahol a Vodafone Magyarország vezérigazgatója, Beck György, a Vodafone elnöke és Marchhart Pál, a Vodafone Magyarország nagykereskedelmi, szabályozási és jogi vezérigazgató-helyettese beszél majd a konkrét lépésekről.

A Magyar Telekom hivatalos közleménye alapján még nem egyértelmű, hogy a piacvezető szolgáltató lenyeli-e az adót. A kormány éves szinten 44,4 milliárd forintnyi bevételre számít az adóból, az idei évben a július-december időszakra ez alapján 22,2 milliárd forintnyi extra teher jut a szolgáltatókra.
(Világgazdaság)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.