Városlista
2023. szeptember 30, szombat - Jeromos

Hírek

2012. Május 31. 07:59, csütörtök | Helyi
Forrás: Oxygen Media

A Vodafone is tarifát emel

A Vodafone is tarifát emel

A Telenor után a Vodafone is jelezte, hogy részben átterheli előfizetőire a távközlési adót.

A szektort a hagyományos, minden más céget érintő adók mellett 2010 óta egy különadó, az úgynevezett válságadó is sújtja, amely jelentős hatással van a 2013 márciusában záródó pénzügyi évére. Az új telefonadó egy újabb súlyos teher, amit a társaság ezúttal már nem tud egyedül vállalni, többek között azért sem, mert a válságadóval ellentétben itt nem ideiglenes adóról van szó, ezért a Vodafone a telefonadó bevezetése miatt a tarifái módosítására kényszerül. A témával kapcsolatban a társaság sajtótájékoztatót tart majd, ahol a Vodafone Magyarország vezérigazgatója, Beck György, a Vodafone elnöke és Marchhart Pál, a Vodafone Magyarország nagykereskedelmi, szabályozási és jogi vezérigazgató-helyettese beszél majd a konkrét lépésekről.

A Magyar Telekom hivatalos közleménye alapján még nem egyértelmű, hogy a piacvezető szolgáltató lenyeli-e az adót. A kormány éves szinten 44,4 milliárd forintnyi bevételre számít az adóból, az idei évben a július-december időszakra ez alapján 22,2 milliárd forintnyi extra teher jut a szolgáltatókra.
(Világgazdaság)

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 25. 08:34, hétfő | Helyi

Országos Könyvtári Napok a Huszár Gál Városi Könyvtárban

A Huszár Gál Városi Könyvtár idén is csatlakozik az Országos Könyvtári Napok programsorozathoz, aminek keretében október első hetében különböző programokkal, előadásokkal várja látogatóit.

2023. Szeptember 19. 11:38, kedd | Helyi

550 doboz cigarettát talált Jázmin

550 doboz különféle márkájú, magyar zárjegy nélküli cigarettát szimatolt ki Jázmin, a a NAV négylábú munkatársa.

2023. Szeptember 14. 08:20, csütörtök | Helyi

Szeptember 15-ig kell befizetni a gépjárműadó második részletét

A gépjárműadó második részletét szeptember 15-éig kell befizetni a 410-es adónemhez tartozó, NAV Belföldi gépjárműadó bevételi számlára.

2023. Augusztus 01. 08:58, kedd | Helyi

88 szabálytalankodó egy nap alatt

Lakossági jelzések alapján tartottak közlekedési akciót a rendőrök július 28-án Mosonmagyaróváron és a környező településeken. Egy nap alatt 88 szabálytalan autóssal szemben intézkedtek a rendőrök.