Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. Július 15. 11:56, szombat | Külföld
Forrás: mti

A SEAT az egyik leggyorsabban bővülő márka volt az idén Európában

A SEAT az egyik leggyorsabban bővülő márka volt az idén Európában

A SEAT eladásai 13,7 százalékkal emelkedtek az idén az első fél évben, az elmúlt 16 évben nem látott bővüléssel az egyik leggyorsabban növekvő márka volt az európai piacon.

A márka globálisan 246 500 autót értékesített az idén az első hat hónapban. A június is erős hónap volt: 45 200 eladott autóval 12,6 százalékos volt a növekedés - tájékoztatta a márka magyarországi importőre az MTI-t.

A SEAT marketingért és értékesítésért felelős alelnöke, Wayne Griffith a kiemelkedő adatokat a cég eddigi legnagyobb termékoffenzívájával magyarázta, amelynek egyik fő eleme, hogy a tavaly bevezetett Ateca modellel az Európában dinamikusan fejlődő SUV szegmensből hasított ki részesedést a márka. A modellmegújulás folytatódik egy új kompakt crossoverrel, az Aronával, majd 2018-ban egy harmadik SUV-val, valamint az új Ibizával.

A márka legfőbb piaca Spanyolország, de jól szerepel Németországban és az Egyesült Királyságban is.

A Carinfo adatai szerint a SEAT Magyarországon 671 autót adott el az idén az első fél évben, ezzel részesedése 1,2 százalékos jelenleg az új személyautók piacán. A bővülés ugyanakkor erőteljes: több mint 100 százalékos volt a tavalyi év hasonló időszakához képest.

A spanyolországi székhelyű multinacionális vállalat a Volkswagen-csoport tagja, teljes termelésének több mint 80 százalékát exportálja, és a világ több mint 75 országában van jelen. A márka 2016-ban összesen 410 200 gépkocsit értékesített világszerte.

A SEAT-csoport három spanyolországi termelési központjában több mint 14 ezer főt foglalkoztat. Emellett gyártóhellyel rendelkezik Csehországban, Portugáliában és Szlovákiában.

Címkék: európa, nárka, seat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése