Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Október 26. 18:06, szerda | Helyi
Forrás: Goodwill PR

A Nolato Magyarország Kft. történetének legnagyobb beruházása valósul meg

A Nolato Magyarország Kft. történetének legnagyobb beruházása valósul meg

A jelenlegi beruházás a cég elmúlt 10 évének legnagyobb fejlesztése.
A beruházás tárgya a már meglévő kapacitások bővítése és a termelés színvonalának további emelése.

A „Komplex technológiai fejlesztés és foglalkoztatás támogatása” (GOP-2011-2.1.3) nevű projekt keretén belül a Nolato Magyarország Kft. több mint másfél milliárd forint értékű beruházásához 430.140.155 Ft támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretében. Mivel a Nolato által gyártott orvosi műszerek előállítása gazdasági kitörési pontnak számít, az elnyert támogatás mértéke 27%. A támogatási szerződést 2011. szeptember 7-én írta alá a MAG Zrt. és a Nolato Magyarország Kft. vezetése. A jelenlegi beruházás a cég elmúlt 10 évének legnagyobb fejlesztése.
A beruházás tárgya a már meglévő kapacitások bővítése és a termelés színvonalának további emelése.


A fejlesztés egyik fontos lépése egy új 3700 m2-es keskenyfolyosós magas raktárcsarnok kialakítása, melyben egy 400 m2-es iroda, és 400 m2-es új biztonságos szerszámraktár is helyet kap. A raktár modern, automata magasnyomású tűzoltó rendszerrel, valamint a biztonságos és hatékony működést elősegítő indukciós vezérlésű targonca rendszerrel lesz ellátva. Az új raktár kiváltja a cég jelenlegi külső készletraktárát, ezzel is növelve a költséghatékonyságot. Az épület várhatóan 2011 végére készül el, a kivitelező a Horaép Kft., a tűzbiztonsági rendszer kivitelezője a Sopianet Kft., a komplex targonca és állványrendszer szállítója a Toyota Anyagmozgatás Magyarország Kft.
A beruházás keretén belül a vállalat épületében található, jelenleg raktárként használt csarnokot ISO 14644 szerinti 8-as szintű tisztatérré alakítják át. A Nolato Magyarország Kft. eddig is rendelkezett tiszta terekkel, kontrollált környezetű helyiségekkel, a jelenlegi beruházással azonban egy nagyobb (700m2) és magasabb színvonalú térhez jut a cég, mely egészen speciális termékek, így többek között dialízis berendezések egyszer használatos részegységeinek gyártását teszi lehetővé. Az új tisztaszoba létrehozása és működtetése a Nolato számára is jelentős előrelépés: a magasabb színvonalú minőségirányítási követelmények és a tökéletesített technológiának köszönhetően a tiszta tér létrehozásával újabb megrendelésekre számíthat a vállalat. A tisztatér előreláthatólag 2012. június végére készül el, a sorozatos validációk után a tervek szerint 2013 februárjában indulhat meg a termelés.


A beruházáshoz tartozik 16 új fröccsöntő gép megvásárlása és az épületgépészeti rendszerek kialakítása. A fejlesztéssel 50 új munkahelyet teremt a Nolato. A 30 szakképzetlen, és 20 szakképzett munkatárs a jelenlegi rendszerhez hasonlóan 4 műszakban fog dolgozni a mosonmagyaróvári gyárban. A Nolato Magyarország Kft. már most is az egyik legnagyobb munkaadónak számít a térségben, jelenleg több mint 400 alkalmazottat foglalkoztat.

A Nolato Magyarország Kft-ről
A Nolato Magyarország Kft-t 1994-ben ProTec Kft. néven alapították konzum-elektronikai műanyag alkatrészek gyártására. 2000-ben a svéd érdekeltségű Nolato csoport felvásárolta a ProTec Kft.-t, és a piac növekedésének reményében a gyártóterületet a háromszorosára növelte. 2002-ben a hazai konzumelektronikai ipar összeomlott és nagyrészt Ázsiába távozott, így a mosonmagyaróvári gyáregység is nehéz helyzetbe került. A cégcsoport a válsághelyzetben nem a bezárás, hanem az újjászervezés, új piacok keresése mellett döntött, mely a higiéniai, egészségügyi termékek gyártása lett. A struktúraváltásnak köszönhetően a Nolato Magyarország Kft. a 2000-es évek második felére a siker útjára lépett. Fejlődése azóta is töretlen.

További információ:
Dr. Meleg Norbert gazdasági, informatikai és logisztikai igazgató
Telefon: 96 578 798

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.