Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Július 12. 10:27, kedd | Helyi
Forrás: police.hu

A mosoni piac betonpuljának ütközött - Keresi a sofőrt a rendőrség

A mosoni piac betonpuljának ütközött - Keresi a sofőrt a rendőrség

Először Mosonudvarnál akartak a rendőrök egy német autót ellenőrizni, ami nem állt meg, majd Mosonmagyaróváron a mosoni piac egyik betonpuljának ütközött.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság járőrei kedd éjjel a 86-os főúton Mosonudvar területén akartak ellenőrizni egy német rendszámú gépkocsit. A jármű vezetője a rendőri jelzést követően nem állt meg, nagy sebességgel megindult Mosonmagyaróvár irányába.

Tizenöt perccel később, állampolgári bejelentés érkezett arról, hogy a német gépkocsi Mosonmagyaróvár, Kápolna téri piac területén – feltehetően gyorshajtás miatt – lesodródott az úttestről és a piac betonpultjainak ütközött. A baleset során az autó utasterében a 10 fő – magukat afgán állampolgárnak valló – külföldi mindegyike megsérült, őket a mentők kórházba szállították. Az autó utasai közül egy fő – feltehetően a sofőr – a helyszínről elment, felkutatása folyamatban van.

A közlekedési baleset körülményeit a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja.

A külföldieket az orvosi ellátás, és a meghallgatásuk után - a hatályos magyar jogszabályok értelmében - visszakísérésik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Ismeretlen tettes ellen a nyomozók embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.

2024. Február 20. 11:51, kedd | Helyi

Mit kezdjünk veszteségeinkkel?

Igazi Barbara személyiségfejlesztő, Gyászfeldolgozás Módszer specialista, integrál tanácsadó \"Mit kezdjünk veszteségeinkkel?\" című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban.